tromaktiko: Όχι δάκρυα γι' αυτή την ομάδα!

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Όχι δάκρυα γι' αυτή την ομάδα!



Δεν ήταν η μέρα της... Η κορυφή της Ευρώπης δεν βάφτηκε μπλε στο Αϊντχόφεν, μετά την ήττα (13-10) από την Ιταλία, η Εθνική όμως δήλωσε για μια ακόμη φορά παρούσα!

Τα «χρυσά» κορίτσια της Σανγκάης δεν κατάφεραν να κάνουν το...
«νταμπλ» στον μεγάλο τελικό της ολλανδικής πόλης και να γράψουν ιστορία. Βρέθηκαν όμως για δεύτερη διαδοχική χρονιά, μετά το Ζάγκρεμπ το 2010, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, αποδεικνύοντας ότι έχουν ακόμη πολλά να δώσουν. Και μάλιστα άμεσα, αφού σε λίγο καιρό θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο προολυμπιακό της Τεργέστης.

Οι Ιταλίδες, που στις τελευταίες μεταξύ μας αναμετρήσεις μετρούσαν 11 ήττες σε ισάριθμους αγώνες, εμφανίστηκαν αυτή τη φορά αρκετά διαβασμένες. Μπιανκόνι και Αμπάτε ανέλαβαν ηγετικό ρόλο και σημειώνοντας τέσσερα τέρματα η καθεμιά οδήγησαν με ασφάλεια τη γειτονικη χώρα στην επιτυχία, αναλαμβάνοντας τα ηνία από την έναρξη της αναμέτρησης.

Χωρίς επιθετικούς προσανατολισμούς και με αρκετά λάθη στην άμυνα, η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να «απαντήσει». Βρέθηκε από πολύ νωρίς να κυνηγάει στο σκορ, με αποτέλεσμα να προχωρά σε βιαστικές επιθέσεις χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Το 4-1 της πρώτης περιόδου έγινε 6-2 στο ημίχρονο ενώ το 10-5 από την Ιταλία λίγο πριν από το τέλος του 3ου οκταλέπτου δεν άφηνε πλέον περιθώρια αντίδρασης στις διεθνείς μας. Κάθε προσπάθεια των Ιταλίδων κατέληγε στα ελληνικά δίχτυα και το αποτέλεσμα ήρθε σχεδόν φυσιολογικά.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης η Αλεξάνδρα Ασημάκη έλαβε το βραβείο για την καλύτερη πολίστρια της Ευρώπης για το 2011 από τη LEN.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-2, 3-4, 5-3
Ελλάδα: Ψούνη 2, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 2, Τσουκαλά 2, Γερόλυμου 1,
Ιταλία: Μπιανκόνι 4, Έμολο 1, Αμπάτε 4, Κασανόβα 1, Φρασινέτι 1, Ντι Μάριο 1, Κεϊρόλο 1.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!