tromaktiko: Περί επιστροφής Καραμανλή

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Περί επιστροφής Καραμανλή



Αγαπητέ φίλε, θα πρέπει να βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους, και να κρίνουμε, όσο γίνεται αμερόληπτα, ανθρώπους και καταστάσεις.
(αφορά:Σχετικά με την επιστροφή Καραμανλή)
Μιλάς για τον Καραμανλή, και τον βάζεις σε ένα σακί με Παπανδρέου, καρατζαφέρη κ.α. Γενικεύεις, το οποίο είναι ότι πιο επικίνδυνο μπορεί να κάνει κανείς σε τέτοιους καιρούς, και είναι κάτι που η εκάστοτε εξουσία επιθυμεί, να μας έχει υποταγμένους, να γενικεύουμε, να  τσουβαλιάζουμε και τέλος να μην μπορούμε να δούμε καθαρά. Για τον Καραμανλή που μιλάς, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ήταν ο μοναδικός Έλληνας ηγέτης που ήθελε, με στρατηγικές επιλογές (άνοιγμα με Ρώσους, Κινέζους, όχι στο Βουκουρέστι στους Αμερικάνους, διακριτικό όχι στο σχέδιο Αναν, αλλαγές στην Παιδεία κ.α.) να βάλει την χώρα σε άλλη τροχία και θέση στην ΝΑ Μεσόγειο. Φυσικά και έκανε λάθη, φυσικά και είχε συνεργάτες κατώτερων των περιστάσεων, αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας. Όταν ήθελε να "διώξει" προβληματικές επιχειρήσεις που πληρώναμε κάθε χρόνο εκατ. ευρώ, όλοι ήταν  στα κάγκελα, κόσμος και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων. Όταν έκανε τον νόμο πλαίσιο για την Παιδεία (ο οποίος κατά 80% είναι ο σημερινός νόμος Διαμαντοπούλου), οι ανήσυχοι αριστεριστές μαζί με άλλους κλείνανε για 6 μήνες τα Πανεπιστήμια. Όταν έφερνε ασφαλιστικό νόμο (που είναι πταίσμα μπροστά στα σημερινά χάλια), όλοι κλείνανε τους γενικούς διακόπτες σε όλες τις υπηρεσίες. Όταν έφερνε τους κινέζους στον Πειραιά, εκείνοι που ήταν στα κάγκελα του λιμανιού, τώρα κάνουν δείπνα εργασίας με τους Κινέζους και παρακαλάνε για κινεζικές επενδύσ! εις.
Αυτά και πολλά ακόμα, έχοντας απέναντι όλα σχεδόν τα κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα, όλες τις συνδικαλιστικές ομάδες...
Ποιός ξεχνάει τα γεγονότα κάθε 17 Νοεμβρίου, ποιός ξεχνάει τις φωτιές σε κάθε διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης, σε χρόνια που την έννοια κρίση δεν την ήξερε κανείς...και όταν ο ίδιος απο το 2008 έλεγε να προσέξουμε για την κρίση που έρχεται, ο GAP έλεγε ότι είναι δική μας η κρίση, δεν έβλεπε τι γινόταν στις ΗΠΑ, ότι έρχονταν τσουνάμι. Μιλάς για σκάνδαλα, γενικά και αφηρημένα. Ποιό Βατοπέδι;;; την μεγαλύτερη φούσκα που δημιούργησε ένα κανάλι για προσωπικές διαφωνίες του ιδιοκτήτη με την κυβέρνηση (δεν του κάνανε τα χατήρια);;; Βρέθηκε 1 ευρώ στην τσέπη κάποιου υπουργού ή βουλευτή;;; Μιλάνε για σκάνδαλο υποκλοπών....ποιό σκάνδαλο;;; Μα αφού είναι στην δικαιοσύνη η υπόθεση, και αφορά την παρακολούθηση του Καραμανλή και των υπουργών του απο την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα...αν παρακολουθούνταν άλλοι πολιτικοί, άλλων κομμάτων, τότε θα υπήρχε σκάνδαλο, αλλά να παρακολουθούν τον καραμανλή, και να παρουσιάζεται σαν σκάνδαλο, δεν είναι για γέλια;;;
Να πούμε και για τις πυρκαγιές του 2007;;; Διαβάζεις άραγε ότι μήπως οι πυρκαγιές ήταν βαλτές για να πιεστεί αυτός να μην υπογράψει την σύμβαση με τους ρώσους για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη;;; Για το σχέδιο δολοφονίας του, το οποίο είναι στην δικαιοσύνη έχεις ακούσει κάτι;;; ή μήπως έχεις ξανακούσει για Έλληνα πρωθυπουργό που έχει βρεθεί στην ίδια θέση ποτέ, να τον απειλούν ευθέως να μην κάνει συμφωνίες με τους ρώσους;;;
Για τα Δεκεμβριανά, θα συνεχίσεις να λες ότι ήταν η "αθώα αντίδραση" των ταλαιπωρημένων ελλήνων, που με αφορμή την δολοφονία του άτυχου Γρηγορόπουλου, βγήκαν στον δρόμο, ενάντια στην κακή κυβέρνηση;;; Δεν έχεις καταλάβει όταν θέλανε να τον ρίξουν;; τι θέλεις δλδ., φωτεινή επιγραφή;;;

Τελειώνοντας να πώ ότι η κυβέρνηση Καραμανλή, έκανε πολλά λάθη, εμπλέχτηκε σε σκάνδαλα, είχε κακούς υπουργούς (κάποιους απο αυτούς), αλλά να παραδεχόμαστε και 5-10 σοβαρά πράγματα που έκανε ή ξεκίνησε, τα οποία έθεσαν βάσεις για να είναι η χώρα σε καλύτερη μοίρα απο ότι σήμερα.
Και να μην ξεχνάμε ότι αν ήταν τώρα στην Κυβέρνηση, θα είχαμε εμφύλιο πόλεμο. Φυσικά, για όλα τα δεινά του τόπου φταίει η επάρατη νόσος η δεξιά...ενώ τώρα που μας έχουν πάρει τα όνειρα, κανείς δεν αντιδρά, κανείς δεν διαδηλώνει.

Μπορεί να έχει κανείς όποια άποψη θέλει για τον Καραμανλή, αλλά τουλάχιστον δεν μπορεί κανείς να πεί ότι δεν ήταν Πατριώτης, ότι δεν έβλεπε το συμφέρον της χώρας του, ότι δεν αγωνίστηκε για να βάλει την χώρα σε άλλη τροχιά. Σε αντίθεση με τους προδότες που μα κυβερνούν τώρα, που θέλουν να ξεπουλήσουν τα πάντα.
Αν θέλουμε να είμαστε μετρημένοι, να μην γενικεύουμε, γιατί η γενίκευση είναι η αρχή του φασισμού...και το τελευταίο που θέλουμε είναι φασιστικές λογικές όταν η χώρα είναι σε τραγική κατάσταση.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!