Είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της λειτουργίας του νευρικού συστήματος και προστατεύει την καρδιά από τις αρρυθμίες, ενώ μαζί με το νάτριο διατηρεί την ισορροπία του νερού στον οργανισμό.
Επιπλέον, η συγκεκριμένη τροφή είναι απαραίτητη για την έκκριση της ινσουλίνης, τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και τη σύνθεση των πρωτεϊνών. Επίσης, μία μερίδα μακαρόνια (200 γρ.) δεν έχει παραπάνω από 180 θερμίδες. Ωστόσο, αυτό που τα καθιστά «παχυντική» τροφή είναι ο τρόπος παρασκευής τους, καθώς πολύ συχνά χρησιμοποιούνται πλούσιες σε λιπαρά σάλτσες, κρέμα γάλακτος και ζωικό βούτυρο.
Όμως, μια απλή μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και λίγο ελαιόλαδο αποτελεί ένα ιδανικό πιάτο με λίγες θερμίδες (περίπου 250) και πολλά θρεπτικά συστατικά (κάλιο, βιταμίνη Ε, λυκοπένιο, καροτίνη).
[myworld]