Αποτελεί πρώτης τάξεως ασπίδα ενάντια στον καρκίνο, δεν περιέχει θερμίδες και είναι κατάλληλο για δίαιτες πτωχές σε νάτριο.
Τα δισουλφίδια τα τρισουλφίδια καθώς και άλλες φυτοχημικές ουσίες που περιέχει μπορεί απο τη μία να του προσδίδουν τη χαρακτηριστική ίσως ενοχλητική μυρωδιά όμως απο την άλλη προσδίδουν στο κρεμμύδι αντικαρκινικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που θα ζήλευαν πολλά χημικά φαρμακευτικά σκευάσματα!
Η κουρσετίνη μεταξύ των άλλων φλαβονοειδών που περιέχονται λειτουργεί αντιοξειδωτικά ενω παράλληλα προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες Β6 C φυτικές ίνες κάλιο ασβέστιο μαγγάνιο χρώμιο και φυλλικό οξύ!!!!
Σύμφωνα με δημοσίευση σε αμερικάνικό επιστημονικό περιοδικό το 2006 (American Journal of clinical Nutrition)
όσοι το καταναλώνουν συστηματικά έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, ειδικότερα
87% στο στόμα και στο λαρυγγα
26% στο στήθος
73% στις ωοθήκες
71% στον προστατη
Ακόμη το κρεμμύδι ρυθμίζει το σάκχαρο, δυναμώνει τα κόκαλα και βοηθάει την καρδιακή λειτουργία!!!
Απο καλλιεργητική σκοπιά το κρεμμύδι αποτελεί μια προσοδοφόρα καλλιέργεια που χρειάζεται ελαφρύ και καλοδουλεμένο χώμα, και κοπριά για λίπανση.
Οπως και να χει το κρεμμύδι είναι ένα πραγματικό δώρο του Θεού και της φύσης!
agrotikon.blogspot.com