tromaktiko: Αχαΐα - Σταυροδρόμι: Επτά νεκροί στην άσφαλτο

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Αχαΐα - Σταυροδρόμι: Επτά νεκροί στην άσφαλτο



Βασίλης Μαυρόγιαννης, ετών 14.
Νικόλαος Ακράτος ετών 44.
Ανδρέας Ακράτος ετών 35.
Γιώργος Δρίτσας ετών 24.
Παναγιώτης Κοκοής ετών 18.
Είναι πέντε θύματα της «111» που θρηνεί το Σταυροδρόμι μέσα σε λίγα χρόνια....
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι 350 μόνιμοι κάτοικοι της πρώην έδρας του Δήμου Τριταίας που «κόβεται» στη μέση από τη φονική Πατρών – Τριπόλεως.
Μαζί με τον πρόωρο χαμό των δύο κοριτσιών- της Ευγενίας Φωτακοπούλου και της Χρυσούλας Ακράτου-που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στην Πάτρα, το Σταυροδρόμι μετρά επτά θανάτους στην άσφαλτο. Οι συνθήκες στο μεγάλο εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο συνδέει την Πάτρα με την υπόλοιπη Πελοπόννησο είναι τριτοκοσμικές και κανείς μέχρι σήμερα από όλους τους φορείς, βουλευτές, περιφερειάρχες, πολιτικούς, πολιτευτές, υποψηφίους, υφυπουργούς και υπουργούς, δεν σκέφτηκε να κάνει κάτι.
«Είναι σοβαρό πλήγμα για μια κοινότητα», λέει ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Σταυροδρομίου του Δήμου Ερυμάνθου Θεόδωρος Ασημακόπουλος, αναφερόμενος στις ανθρώπινες απώλειες. «Είναι ντροπή για την Ελλάδα αυτός ο οδικός άξονας. Είναι απάνθρωπο να μας αφήνουν να σκοτωνόμαστε σαν τα σκυλιά…», συνεχίζει εμφανώς δυσαρεστημένος από τις μέχρι σήμερα ενέργειες των πολιτικών προσώπων και βουλευτών που δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά μόνο να τάζουν.

Εκδήλωση για την οδική ασφάλεια
Όλα αυτά και άλλα πολλά θα συζητηθούν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 12 μ. στο παλαιό δημαρχείο Τριταίας, στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ερυμάνθου και η ΤΚ Σταυροδρομίου σε συνεργασία με τα σχολεία της Τριταίας. Το θέμα είναι η οδική ασφάλεια και θα μιλήσουν ο συγκοινωνιολόγος μηχανικός Γιάννης Χανδάνος και ο οδηγός αγώνων αυτοκινήτων Τάσος Μαρκουίζος, ο γνωστός «Ιαβέρης». Nωρίτερα (9:30πμ - 11:30πμ) θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων της περιοχής. Την εκδήλωση υποστηρίζει η Ολυμπία οδός ΑΕ με την ευγενική χορηγία της ΛΟΥΞ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!