tromaktiko: "Κραυγαλέο πρόβλημα κοινωνικής αδικίας η λαθρεμπορία καυσίμων"

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

"Κραυγαλέο πρόβλημα κοινωνικής αδικίας η λαθρεμπορία καυσίμων"



“Κραυγαλέο πρόβλημα κοινωνικής αδικίας” χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, από το βήμα της βουλής, το φαινόμενο της λαθρεμπορίας καυσίμων και δήλωσε ότι “δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της πολιτείας, στην αντιμετώπιση του προβλήματος”. ..Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη αναφέρθηκε στα μέτρα που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση, όπως τη λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου εισροών και εκροών το οποίο εφαρμόζεται σε 700 πρατήρια και αναμένεται, όπως ανέφερε εντός του έτους, να καλύψει το σύνολο των πρατηρίων σε όλη την χώρα.
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, άμεσα θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις εγκατάστασης των μηχανισμών ελέγχων, θα επεκταθεί το σύστημα ελέγχου εισροών και εκροών στο σύνολο της τροφοδοτικής αλυσίδας και θα τοποθετηθούν 6 σταθερά συστήματα με ακτίνες Χ, για την παρακολούθηση των βυτιοφόρων στα τελωνεία.
Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι “η προστασία της νομιμότητας και η προάσπιση του δικαίου είναι κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης” και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την εντατικοποίηση των ελέγχων σε συνδυασμό με την αναδιοργάνωση του ΣΔΟΕ και των τελωνείων, το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί, σημειώνοντας χαρακτηριστικά “να είστε βέβαιοι ότι ο νόμος θα επιβληθεί”.
Από την πλευρά του ο κύριος Καρατζαφέρης επεσήμανε ότι αν τα τελευταία 25 χρόνια είχε παταχθεί το πρόβλημα η πολιτεία θα είχε εξοικονομήσει 25 δις και ζήτησε από την κυβέρνηση “κάποιοι να οδηγηθούν στον εισαγγελέα”.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!