tromaktiko: Το φαινόμενο απερήμωσης απειλεί τη Λάρνακα

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Το φαινόμενο απερήμωσης απειλεί τη Λάρνακα



Το φαινόμενο της απερήμωσης των αγροτικών περιοχών της επαρχίας Λάρνακας έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Τάσος Μητσόπουλος, στον...
αρμόδιο υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, ενώ το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο την περίοδο της ανομβρίας πριν από μερικά χρόνια όταν είχε σημαντική αποψίλωση των δασών της επαρχίας Λάρνακας. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο βουλευτής Λάρνακας έχει απευθυνθεί στον αρμόδιο υπουργό επαναφέροντας παλαιότερο αίτημα και πρόταση προς τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σύσταση ενός μόνιμου φορέα που θα αντιμετωπίσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα το πρόβλημα της απερήμωσης και της ξηρασίας. «Ας μη μας παρηγορεί -ανέφερε ο βουλευτής- το γεγονός ότι φέτος έχουμε πολυομβρία, δεδομένου ότι σύμφωνα με όλες τις επιστημονικές μετρήσεις θα αντιμετωπίζουμε χρόνο με τον χρόνο και πιο ξηρά καλοκαίρια.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προλάβουμε γεγονότα όπως είναι η καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα στην επαρχία της Λάρνακας και βεβαίως την αποψίλωση των δασών μας με την καταστροφή μεγάλου αριθμού δένδρων τα οποία δυστυχώς θα πρέπει να δούμε πύς θα τα αναπληρώσουμε», κατέληξε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!