Γερμανοί και Ελβετοί επιστήμονες, οι οποίοι ανακάλυψαν έναν ομολογουμένως παράδοξο τρόπο δίαιτας που βασίζεται στο… κόκκινο χρώμα.
Όπως δημοσιεύουν στο επιστημονικό περιοδικό Appetite, το σερβίρισμα γευμάτων και ποτών σε κόκκινα πιάτα και ποτήρια αντίστοιχα, μειώνει την κατανάλωσή τους κατά 40%.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κόκκινο χρώμα «φρενάρει» την κατανάλωση καθώς παραπέμπει στην ιδέα «του κινδύνου και της απαγόρευσης».
Στην πρώτη φάση της έρευνας συμμετείχαν 41 φοιτητές από τους οποίους ζητήθηκε να πιουν τσάι, από ποτήρια με κόκκινη και μπλε σήμανση. Στην περίπτωση των κόκκινων φλιτζανιών η κατανάλωσή τους εμφάνιζε έναν περιορισμό της τάξεως του 44%.
Στο δεύτερο στάδιο, ζητήθηκε από 109 άτομα να φάνε 10 πρέτζελ τα οποία ήταν τοποθετημένα σε κόκκινα, μπλε και άσπρα πιάτα. Όπως διαπιστώθηκε, εκείνοι που κλήθηκαν να τα καταναλώσουν από το κόκκινο πιάτο φάνηκαν πιο λιτοδίαιτοι.