tromaktiko: Δεν βγάζουν μόνο πολλά λεφτά, ξέρουν και να τα δίνουν!

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Δεν βγάζουν μόνο πολλά λεφτά, ξέρουν και να τα δίνουν!



Ο λόγος για τους διάσημους αστέρες του θεάματος που χάρη στη γενναιοδωρία τους...
κέρδισαν μια θέση στη φετινή λίστα με τους κορυφαίους φιλάνθρωπους σταρ.

Πρώτη απ’ όλους είναι η Lady Gaga, ενώ δεύτερος και νεότερος στην εικοσάδα ο Τζάστιν Μπίμπερ, ακολουθούμενος από τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

Τη λίστα με τους σταρ που πρόσφεραν τα περισσότερα χρήματα για τα κοινά, τη χρονιά που πέρασε, έφτιαξε ο ιστότοπος DoSomething θέλοντας να τιμήσει τους διάσημους που δεν λυπούνται να προσφέρουν μερικά από τα εκατοντάδες χιλιάδες δολάριά τους για να στηρίξουν φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η 25χρονη εκκεντρική σταρ κέρδισε τα πρωτεία χάρη στη συμμετοχή της στην εκστρατεία κατά της βίας στα σχολεία, για να σταματήσει επιτέλους ο εκφοβισμός μεταξύ εφήβων.

Ο 17χρονος Τζάστιν Μπίμπερ κατάφερε να βρεθεί δεύτερος, με τη συνεισφορά του σε αρκετά ιδρύματα, μεταξύ αυτών και ο οργανισμός που ίδρυσε ο αδερφός του μάνατζέρ του Σούτερ Μπράουν, Ανταμ, ο οποίος έχει αναλάβει την κατασκευή 41 σχολείων στην Κεντρική Αμερική.

Η γενναιοδωρία του Τζορτζ Κλούνεϊ κατά το 2011 επικεντρώθηκε στη στήριξη των θυμάτων των πολιτικών αναταραχών στο Σουδάν. Τέταρτοι στη λίστα για το φιλανθρωπικό έργο του ιδρύματός τους βρέθηκαν οι Γουίλ και Τζέιντα Σμιθ.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ένας άλλος μεγάλος γόης, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος ως πρεσβευτής του οργανισμού IFAW's Animal Action κατάφερε μέσα στο 2011 να σώσει χιλιάδες ελέφαντες από βέβαιο θάνατο, αφού θα θυσιάζονταν για τους χαυλιόδοντές τους.

Μία θέση μετά φιγουράρει ο Ματ Ντέιμον, ενώ η παρουσιάστρια Ελεν ΝτεΤζένερες με τη στήριξή της στους προσβεβλημένους με τον ιό του AIDS κερδίζει την έβδομη θέση στη λίστα.

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπειι από μια τέτοια λίστα το ζεύγος «Μπραντζελίνα», που λόγω των πρόσφατων φιλανθρωπιών του «τερματίζει» όγδοο. Ο σταρ του ΝΒΑ Ντουάιτ Χάουαρντ και το αστέρι της Ντίσνεϊ Ντέμι Λοβάτο κατέκτησαν την ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

Ενδέκατη είναι η Σακίρα, ενώ το πρώην ζεύγος Αστον Κούτσερ και Ντέμι Μουρ έρχονται δωδέκατοι. Τέλος, μεταξύ των πιο «large» σταρ συγκαταλέγονται επίσης οι Ντάνιελ Ράντκλιφ, Μίλεϊ Σάιρους και Τέιλορ Σουίφτ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!