tromaktiko: Καταγγέλλουν για αδιαφορία το δήμο Θεσσαλονίκης

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Καταγγέλλουν για αδιαφορία το δήμο Θεσσαλονίκης



Συνάντηση για τον συντονισμό των επόμενων δράσεων της οργανώνει η "Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Ευζώνων-Φαλήρου-Σχολής Τυφλών" και κατηγορεί το δήμο Θεσσαλονίκης για αδιαφορία που...
επιβαρύνει τη ζωή των κατοίκων της γειτονιάς.
Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στη Σχολή Τυφλών. Στην ανακοίνωση τους οι κάτοικοι αναφέρουν ότι
"η «Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Ευζώνων-Φαλήρου-Σχολής Τυφλών" διαμαρτύρεται για την αδιαφορία του Δήμου Θεσσαλονίκης και αντιδρά σε όλα τα μέτρα που επιβαρύνουν και χειροτερεύουν τη ζωή των κατοίκων της γειτονιάς.

Η Ανοιχτή Συνέλευση της γειτονιάς ζητά καταρχήν την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που εδώ και καιρό έχει γνωστοποιήσει μέσω επιστολών και συναντήσεων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος όμως αδιαφορεί χαρακτηριστικά. Μερικά από αυτά αφορούν τη διευκόλυνση της διέλευσης των τυφλών, καταρχήν με την τοποθέτηση κολονακίων στα πεζοδρόμια που θα εμποδίζουν την κατάληψή τους από αυτοκίνητα. Για τον λόγο αυτό η Ανοιχτή Συνέλευση έχει ζητήσει την εφαρμογή πεζοδρομήσεων για την ασφαλή διέλευση των πεζών και κυρίως των τυφλών.

Ακόμη η Ανοιχτή Συνέλευση των κατοίκων έχει θέσει ζητήματα καθαριότητας της περιοχής, για τα οποία επίσης η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν έχει κάνει κάτι.

Επίσης, ζητά τη δημιουργία χώρων πρασίνου (καταρχήν στους ήδη θεσμοθετημένους χώρους) και δενδροφυτεύσεις. Μεταξύ άλλων παραμένουν σε ισχύ τα αιτήματα για επαναλειτουργία του 12ου δημοτικού σχολείου και για δημιουργία νέων σχολικών μονάδων στα οικόπεδα Κοντογούρη με Αετοράχης και Μ. Αλεξάνδρου με Β. Χατζή.

Κατά δεύτερον η Ανοιχτή Συνέλευση έχει καταθέσει εξώδικη δήλωση για την επιβολή των χαρατσιών της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα αντιδρά σε κάθε τύπου αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και των τιμολογίων όλων των δημοσίων αγαθών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που έχει δημοσιεύσει για το ζήτημα αυτό "τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια κρίση που μέρα με τη μέρα εντείνεται, έχοντας άμεσες συνέπειες για τις ζωές μας και επηρεάζοντας κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Οι μισθοί προοδευτικά μειώνονται και οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται. Οι δημόσιες υπηρεσίες διαλύονται, ενώ τα τιμολόγια των κοινωνικών αγαθών (όπως, ρεύμα, θέρμανση, νερό, συγκοινωνίες, τηλεφωνία-ίντερνετ) αυξάνονται και οι κοινωνικές παροχές (όπως υγεία, πρόνοια, παιδεία, μεταφορές) υποβαθμίζονται και ελαχιστοποιούνται. Στα προηγούμενα έρχεται να προστεθεί η επιβολή όλο και περισσότερων φόρων και εισφορών, οι οποίοι, αν και παρουσιάζονται ως έκτακτοι, έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα. Αυτή η κατάσταση επιβαρύνει το σύνολο της κοινωνίας μας και επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες ζωής των ανέργων, των συνταξιούχων, των ΑμεΑ και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων".

Η συνέλευση της γειτονιάς Φαλήρου Ευζώνων Σχολής Τυφλών, η οποία δραστηριοποιείται από το Μάιο του 2009, αντιτίθεται σε όλα τα μέτρα που επιβαρύνουν και χειροτερεύουν τη ζωή μας.

Καλεί τη γειτονιά σε άρνηση πληρωμής του φόρου της ΔΕΗ. Στην προσπάθειά μας αυτή συμβάλλουν ήδη κάτοικοι, δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι, εργαζόμενοι της ΔΕΗ και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου.

Καλεί σε οργάνωση ενός δικτύου αλληλεγγύης με σκοπό να μη μείνει κανείς /καμία χωρίς ρεύμα σήμερα, αλλά και νερό, φαγητό ή φάρμακα.

Τέλος, καλεί σε συζήτηση και συντονισμό οργάνωσης και δράσης κάθε κάτοικο και συλλογικότητα [συνέλευση γειτονιάς, πρωτοβουλία, λαϊκή επιτροπή] της πόλης για τα ζητήματα του χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών και της αύξησης των τιμολογίων τους. Επόμενη συνάντηση της συνέλευσης στις 8 Φεβρουαρίου, 19.00, στη Σχολή Τυφλών (Β. Όλγας 32).

http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!