tromaktiko: "Για την Ελλάδα" ή για τον Παπαδήμο;

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

"Για την Ελλάδα" ή για τον Παπαδήμο;



από το Μαρικάκι
Οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις ανασκουμπώνονται γιατί πολλούς μήνες είχαν σιωπήσει και τα πράγματα εκτροχιάζονται... με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε νε πεταχτούμε έξω από το τρένο της Ενωμένης Ευρώπης. και κυρίως της ευρωζώνης Αλλά οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν να μας συμβεί κάτι τέτοιο και να γυρίσουμε αιώνες πίσω, αυτό μπορεί να συμβεί κάλλιστα και εντός της Ενωμένης Ευρώπης, που όπως και να το κάνουμε, έχει άλλη χάρη.

«Τους αμέσως προσεχείς μήνες» σημειώνουν οι υπογράφοντες το κάλεσμα( πολλοί εκ των οποίων έχουν υπογράψει και την παλιότερη διακήρυξη Τολμήστε!), «η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει ό,τι κέρδισε με κόπο και θυσίες όλων των μεταπολεμικών γενιών. Σε τέτοιες στιγμές δεν είναι ώρα για απολογισμούς ούτε για απόδοση ευθυνών. Φρονούμε, αντίθετα, ότι πρέπει να βλέπουμε μπροστά. Αν και προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, οι προσκεκλημένοι ομιλητές της παρούσας εκδήλωσης έχουν δώσει Aλίγο όσα τους χωρίζουν, να αναδείξουν κυρίως αυτά που τους ενώνουν και έχει ανάγκη ο τόπος. Για την Ελλάδα, τώρα!».

Το πρόβλημα βέβαια με την ανακοίνωση – διακήρυξη των 18 «προσωπικοτήτων» που καλούν σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή με ομιλητές τη Διαμαντοπούλου, τον Μπουτάρη, τον Τσούκαλη (ΕΛΙΑΜΕΠ) και τον Κ. Χατζηδάκη, είναι ότι ενώ ο τυφλός φιλοευρωπαϊσμός τους χτυπάει κόκκινο το κάλεσμά τους επιγράφεται «Για την Ελλάδα, τώρα».

«Για ποια Ελλάδα, ρε γαμώτο», όμως, που θα λεγε και η Αφροδίτη Μάνου...

Δεν είναι δυνατόν να τους πήρε ο πόνος για την Ελλάδα εφόσον η θέση της στην ΕΕ υπό τις παρούσες συνθήκες πάει χέρι- χέρι με την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, τα μνημόνια, το ξεπούλημα, την ύφεση, την υψηλή ανεργία, τη φτώχεια, τη καταστροφή του παραγωγικού ιστού της οικονομίας, την κατάρρευση της υγείας και της παιδείας (με τη συμβολή και της κεντρικής ομιλήτριας της εκδηλώσεως) το ναρκοθετημένο μέλλον.

Ως άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της Επιστήμης, αν δεν διακρίνουν τις παραπάνω συνθήκες ή το κριτήριό τους δεν είναι ακονισμένο, ή μιλούν για μια άλλη Ελλάδα του σαλονιού και του σημιτικού εκσυγχρονισμού, που γνωρίζει τις Βρυξέλλες απ’ έξω κι ανακατωτά, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι έχει εικόνα τι γίνεται πέρα απ’ την Ομόνοια, στο κάθε ελληνικό σπίτι, ή τον κάθε εργασιακό χώρο, στις γεωργικές και κτηνοτροφικές περιοχές, κ.λπ. Κι αν ξέρουν, λίγο τους αφορά, πρόκειται για παράπλευρες απώλειες...

Ως προς αυτό δεν μας διαφωτίζουν, λοιπόν ιδιαίτερα, ούτε για το ποιες είναι εκείνες η μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν όλη τη χώρα από το αδιέξοδο και όχι μόνο τους κύκλους στους οποίους ανήκουν.

Το γεγονός δε ότι η εκδήλωσή τους έχει ως ομιλητές τους Διαμαντοπούλου – Χατζηδάκη επειδή σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος «έδειξαν μια συνεπή στάση απέναντι στα μεταρρυθμιστικά ζητήματα και σαφή προσανατολισμό στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», αλλά και έδειξαν δείγματα «ευθύνης και ανεξαρτησίας» μαρτυρεί την συστράτευσή τους στο πλευρό της κυβέρνησης Παπαδήμου ο οποίος ως «άφθαρτος τεχνοκράτης» συνεχίζει το έργο του «καμμένου χαρτιού» - Παπανδρέου, δεν πάει να λέει το σύμπαν όλο ότι η συνταγή για τον ασθενή ήταν λάθος!

Άλλη μια μάζωξη του εκσυγχρονισμού για στήριξη του Παπαδήμου και των «υγιών» μεταρρυθμιστικών δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στη μάχη για την ηγεσία;
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!