tromaktiko: Απάντηση σε: "Ούτε ίχνος ανθρωπιάς!"

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση σε: "Ούτε ίχνος ανθρωπιάς!"



Αφορά Ούτε ίχνος ανθρωπιάς!
Δυστυχως απο οτι φανταζομαι αυτος ο ανθρωπος στον Ασπροπυργο, κοιμηθηκε ακομα ενα βραδυ στο κρυο. Εγω θελω να προσθεσω οτι αυτα τα γεγονοτα μπορει να μην είναι...
 ακομα μερος δικο μας, αλλα ειναι προβλημα κοινωνικο και σιγα σιγα εμφανιζεται ολο και περισσοτερο.

Νομιζω πως κανενας μας δεν μπορει να πιστεψει πως αυτος ο νταλικερης οδηγος κοιμαται εκει μεσα στο κρυο αστεγος περιμένοντας να πληρωθει απο το αφεντικο του. Δηλαδη αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει κοινωνική πρόνοια ουτε κρατος, κανενα λειτουργικο ενδιαφερον απο κανενα κρατικο μηχανισμο! Τουλάχιστον ο εργοδοτης του δυστυχου νταλικερη, που απο οτι καταλαβα ηταν στο εξωτερικο για 30 ημερες χωρις καμια περιθαλψη και χωρις φαγητο, και τα μονα του χρηματα ηταν για την βενζινη, έρχεται Ελλαδα μετα απο Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά και δεν πληρώνεται ουτε καν για να μπορεσει να παει σπιτι του. Δεν φτανει ομως αυτο, αλλα δεν του δινει και τιποτα για να φαει. Ειναι δυνατον?? ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ?? Που ζουμε ρε παιδια? Ειναι ανθρωπος τωρα ο εργοδοτης?? Κριμα γιατι μπορει να γυρισει η ζωη καποια στιγμη για ολους μας.

Εγω εχω ευαισθητοποιηθεί απο το χθεσινο ποστ, γιατι νομιζω πως ζουμε σε μια χωρα τριτοκοσμικη με καμια λειτουργια σωστη του κρατους και καμια πρόνοια. Ζουμε χωρις καμια αισθηση του προβληματος.

Ειναι γεγονος και συμβαινει αυτη τη στιγμη. Οπως ειπε και ο φιλος που εγραψε το αρχικο ποστ. Απο ανθρωπια και μονο θα πρεπει να παει ο εργοδοτης και να του δωσει αυτα που χρωσταει στον ανθρωπο. Τουλάχιστον αν δεν εχει χρηματα να του δωσει ενα μερικο ποσο για να μπορεσει να παει σπιτι του και να φαει κατι.

Μακαρι να μην συμβει σε κανενα απο εμας να σε αφηνουν στο κρυο αρρωστο, χωρις φαι, ενω εχεις δουλεψει σαν το σκυλι 1 μηνα.

Κριμα στο λαιμο του εργοδοτη. Εγω αν το ηξερα θα ανεβαζα το ονομα του χωρις κανενα ελαφρυντικο να το ξερουν οι επομενοι που θα ζητησουν δουλεια απο αυτο το αποβρασμα.

Καθικια, αλητες, ανθρωποι χωρις ψυχη και χωρις καρδια. Αν πεθανει αυτος ο ανθρωπος μεσα στο κρυο να δω μετα τι θα γινει. Κωλοκρατος!!! Μας πουλησατε σαν Ελληνες, μας πουλατε τις ζωες μας, αλλα ΟΧΙ δεν θα πουλησετε την ανθρωπια μας!!! Ειμαστε πολλοι και εχουμε καρδια.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!