tromaktiko: Οι μισθοί στο τραπέζι ΓΣΕΕ-ΣΕΒ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Οι μισθοί στο τραπέζι ΓΣΕΕ-ΣΕΒ



Εντός της εβδομάδας (ακόμη και σήμερα) αναμένεται να συναντηθούν εργοδότες και εργαζόμενοι για να καθορίσουν τη θέση τους απέναντι στα θέματα αμοιβών στον...
ιδιωτικό τομέα, τη μείωση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, το πάγωμα των ωριμάνσεων και τη μείωση των εισφορών. Η ΓΣΕΕ, που συνεδριάζει την Τρίτη, απορρίπτει μείωση στους κατώτατους μισθούς, όπως και στις μισθολογικές ωριμάνσεις.

Ο ΣΕΒ από την πλευρά του φαίνεται να μην επιθυμεί τη μείωση των κατώτατων μισθών, αλλά συζητά την κατάργηση των ωριμάνσεων και ζητά την μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά περίπου 5 με 7%. Πάντως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο 13ος και ο 14ος μισθός φαίνεται τελικά να μη χάνονται, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, με τους κοινωνικούς εταίρους να αντιλαμβάνονται ότι ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά, προκαλώντας πραγματική κατάρρευση της έτσι και αλλιώς τραγικά χαμηλής κατανάλωσης, προκαλώντας νέα λουκέτα, αύξηση της ανεργίας και μεγαλύτερη μείωση των εσόδων.

www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!