Συνταγή για 2-3 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο
2 ολόκληρες τσιπούρες ή μπαρμπούνια (περίπου 900γρ. το καθένα)
6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού τουρμερικ
2 κουταλάκια του γλυκού ήπιο τσίλι σε σκόνη
3 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κύμινου
Εκτέλεση:
Αφού καθαρίσουμε καλά τα ψάρια μας, χαράσσουμε το δέρμα τους ελαφρά με ένα κοφτερό μαχαίρι (και στις δύο πλευρές).
Ανακατεύουμε το τζίντζερ με το σκόρδο, και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τρίβουμε με τα δάχτυλα μας το μείγμα τζίντζερ πάνω σε όλη την επιφάνεια των ψαριών.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι, το τούρμερικ, το τσίλι και το κύμινο. Αλείφουμε τα ψάρια με το μείγμα γιαουρτιού μέσα και έξω. Βάζουμε σε ένα δοχείο που κλείνει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα για να ψήσουμε τα ψάρια μας και φροντίζουμε να μην υπάρχει πολλή φωτιά. Ψήνουμε τα ψάρια μας για 6-8 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να είναι έτοιμα τα ψάρια μας. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την ένταση της φωτιάς σας.
Σερβίρετε τα ψάρια σας απευθείας από τα κάρβουνα μαζί με βρασμένο ρύζι και πράσινη σαλάτα.
Καλή Όρεξη!