tromaktiko: Ολοκαύτωμα παράγκα - Από θαύμα γλύτωσαν τα παιδιά

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ολοκαύτωμα παράγκα - Από θαύμα γλύτωσαν τα παιδιά



Στο δρόμο έμεινε από χθες μία πολυμελής οικογένεια αθιγγάνων στη συνοικία Παπακαυκά στην Αμαλιάδα, αφού η παράγκα στην οποία διέμενε καταστράφηκε...
ολοσχερώς χθες το μεσημέρι από πυρκαγιά.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 2:20 χθες το μεσημέρι, όταν στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν τα μέλη της οικογένειας της 67χρονης Ειρήνης Μυτακίδη, άναψαν τη σόμπα πετρελαίου που είχαν μέσα στην παράγκα. Κανείς βέβαια δεν φανταζόταν αυτό που θα επακολουθούσε, αφού η προσπάθεια να γλιτώσουν το κρύο μετατράπηκε σε τραγωδία και πλέον τα μέλη της οικογένειας είναι κυριολεκτικά στο δρόμο.

Από τη σόμπα

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα "Πατρίς" η 67χρονη, η φωτιά από τη σόμπα άρχισε να "γλείφει" τη μπογιά και πολύ γρήγορα οι φλόγες ξεπήδησαν από το εσωτερικό της και επεκτάθηκαν στα ναϋλον και τα χάρμποτ που είχε χρησιμοποιήσει η οικογένεια για να κατασκευάσει την παράγκα.

Εκείνη την ώρα στο εσωτερικό βρισκόταν η 67χρονη γιαγιά, τα πέντε της εγγόνια, ο σύζυγός της και η κόρη της, οι οποίοι έντρομοι πετάχτηκαν έξω για να σωθούν από τις φλόγες, ενώ φωνάζοντας σήκωσαν τη γειτονιά στο πόδι. Οι πιο ψύχραιμοι πήραν ένα λάστιχο και άρχισαν να ρίχνουν νερό στην παράγκα, που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ άμεσα ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και στο σημείο έσπευσαν δύο Πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερις άνδρες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!