tromaktiko: Έντονο παρασκήνιο και φήμες

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Έντονο παρασκήνιο και φήμες



Η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό, αλλά και οι συναντήσεις πολιτικών τις προηγούμενες ημέρες... τροφοδότησαν έναν νέο κύκλο σεναρίων που συνήθως προαναγγέλουν τις εξελίξεις. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να βάλει τέλος στη σεναριολογία καθιστώντας σαφές στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς ότι, δεν είναι διατεθειμένος να παραμένει απαθής και πως είναι έτοιμος να αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες. Ακόμα και να προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό, έστω κι αν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης φρόντισε να διαψεύσει το ενδεχόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την επιστολή του Γιώργου Καρατζαφέρη προς τον πρωθυπουργό, και την αυριανή συνάντηση που θα έχει στο Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών. Αν και δεν ανακοινώθηκε τι συζητήθηκε σ’ εκείνη τη συνάντηση, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώθηκε σχετικά με το περιεχόμενο των προτάσεων που θα υποβάλλει στον πρωθυπουργό ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Θεωρείται επίσης βέβαιο ότι ο Ε. Βενιζέλος συζήτησε και τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν στην περίπτωση που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποσύρει τα στελέχη του από την κυβέρνηση.

Είναι προφανές ότι σε μια τέτοια περίπτωση, ο ανασχηματισμός θα επισπευθεί χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει ακόμα και το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, «διευκολύνοντας» έτσι τον Ε. Βενιζέλο να απαλλαγεί από το βαρύ φορτίο που παρέλαβε από τον προκάτοχό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!