tromaktiko: “Έκανα το εθνικό μου καθήκον”

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

“Έκανα το εθνικό μου καθήκον”



Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ πυροδότησαν την έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Μπετενιώτη, στη Βουλή. Οι καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ... “για καταγεγραμμένες υπερωρίες στο γραφείο του διοικητή και προσαυξήσεων σε κάποιους εργαζόμενους που αγγίζουν σε κάποιες περιπτώσεις και τις 2.000 ευρώ τον μήνα”, αλλά και η αποστροφή του ότι “οι αυξήσεις στα τιμολόγια είναι προκλητικές και ανήθικες”, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Υπουργού Περιβάλλοντος.
Ο κύριος Παπακωνσταντίνου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “την περίοδο που κόβονται μισθοί και συντάξεις, είναι δύσκολο να υπερασπιστεί κανείς οποιαδήποτε αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ”, ωστόσο επεσήμανε ότι επεχείρησε να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στις αναγκαίες αυξήσεις οι οποίες επιβαρύνουν δίκαια τους πολίτες και στην προσπάθεια να διατηρηθεί η επιχείρηση υγιής και βιώσιμη. “Σας διαβεβαιώ ότι τίποτα δεν θα με έκανε πιο ευτυχή από το να μπορούσα να εκδώσω μία απόφαση με την οποία θα είχαμε μειώσεις στα τιμολόγια, αλλά τότε δεν θα έκανα το καθήκον μου, που είναι η διασφάλιση παροχής ενέργειας σε όλα τα νοικοκυριά”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός απάντησε σε υψηλούς τόνους στις καταγγελίες του κυρίου Μπετενιώτη καταλογίζοντας του “όψιμο ενδιαφέρον” ενώ εξέφρασε τη λύπη του για το ύφος της ομιλίας του αλλά και τις “βαρύτατες κατηγορίες” που του απεύθυνε. Μάλιστα διευκρίνισε ότι αν η επιχείρηση δεν είχε κάνει τίποτα για την εξυγίανση της την τελευταία διετία “θα έπρεπε να είχαμε κάνει αυξήσεις πάνω από 30%” και πρόσθεσε ότι το υπουργείο δεν δέχθηκε τις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, για επιβολή αυξήσεων κοντά στο 20%. Σχετικά με τις αναφορές του κυρίου Μπετενιώτη για σπατάλες στη διοίκηση, τόνισε ότι θα αναμένει τα αποτελέσματα της δικαιοσύνης.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!