tromaktiko: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπαδήμου - Βενιζέλου - Νταλλάρα

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπαδήμου - Βενιζέλου - Νταλλάρα



Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τον εκπρόσωπο του IIF, Τσαρλς Νταλλάρα για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την ολοκλήρωση του PSI... Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά και σε αυτή συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η διαπραγμάτευση κορυφώνεται διεθνώς, με τους επενδυτές να πιέζουν να κουρευτούν και τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, ύψους 46 δισ. ευρώ, και την ελληνική κυβέρνηση να απειλεί ότι θα ενεργοποιήσει την ρήτρα συλλογικής δράσης, η οποία θα καθιστά υποχρεωτικό το κούρεμα για όλους τους πιστωτές στην περίπτωση, που το αποδεχθεί το 75% των επενδυτών.
Η ελληνική κυβέρνηση τηρεί, πάντως, δημοσίως χαμηλούς τόνους, δίνοντας την αίσθηση ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε καλό δρόμο. Εν ονόματι αυτής της διαπραγμάτευσης, και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν χαμηλώσει αισθητά τους τόνους. Για μια ακόμα φορά σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν κρίνει σκόπιμες δημόσιες τοποθετήσεις εν ώρα διαπραγμάτευσης.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!