tromaktiko: Δώδεκα νεκροί από το κρύο στα Βαλκάνια

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δώδεκα νεκροί από το κρύο στα Βαλκάνια



Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κύματος σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τα κεντρικά Βαλκάνια τις τελευταίες 5 ημέρες.
Στη Ρουμανία από την Πέμπτη έχουν πεθάνει από το ψύχος επτά άνθρωποι, στη Σερβία 3 και την Βουλγαρία ένας.

Ειδικά στη Ρουμανία,  το τελευταίο 24ωρο πέθαναν από οξεία υποθερμία τέσσερις άνθρωποι και μεταφέρθηκαν 241 άστεγοι σε νοσοκομεία και κοινωνικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Σήμερα καταγράφηκε στη Σλοβακία ο πρώτος θάνατος από το ψύχος που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα, καθώς ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων βρέθηκε νεκρός από υποθερμία κοντά σε έναν σταθμό της πυροσβεστικής.  "Οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν", δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, μέλη της οποίας βρήκαν τον άνδρα.

Οι θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο έπεσαν μέχρι και τους -22 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει κι άλλο, φτάνοντας ακόμη και τους -30 βαθμούς.

Όλες οι χώρες έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης καθώς ολόκληροι νομοί βρίσκονται αποκλεισμένοι, χωρίς ηκλεκτρικό, νερό και τρόφιμα. Μετά την Ρουμανία, "πορτοκαλί συναγερμό" κήρυξαν, σήμερα, οι αρμόδιες αρχές της Βουλγαρίας σε όλη σχεδόν τη χώρα, λόγω του πολικού ψύχους που επικρατεί.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!