tromaktiko: Συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά αύριο. «Όχι» σε περικοπές από την Ν.Δ.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά αύριο. «Όχι» σε περικοπές από την Ν.Δ.



Το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων ενόψει της έλευσης της τρόικα αλλά και οι διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο θα βρεθούν...
στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης με του θα έχει ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ν.Δ, Αντώνη Σαμαρά.
Στην συνάντηση αναμένεται να επιδιωχθεί συμφωνία για τα φύση και το χαρακτήρα των μέτρων που απαιτούνται για να καλυφθούν οι αστοχίες ύψους 3 δις ευρώ που διαπιστώνονται στον προϋπολογισμό του 2011 αλλά και να δοθεί διέξοδος μέσα από συναινετική διαδικασία για τις επικουρικές συντάξεις και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, με τις περικοπές των οποίων διαφωνεί η Ν.Δ.

«Σε καμία περίπτωση αυτή η κυβέρνηση δεν έχει αρμοδιότητα να συζητήσει νέα μέτρα,» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, δίνοντας το στίγμα με το οποίο θα προσέλθει στην συνάντηση ο κ. Σαμαράς ενώ τόνισε πως «για το 2012 ο υπ. Οικονομικών μας εγγυήθηκε πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και δεν πρέπει να υπάρξουν, οτιδήποτε άλλο θα συζητηθεί από την επόμενη κυβέρνηση μετά τις εκλογές.»

Στο κρίσιμο ραντεβού Παπαδήμου – Σαμαρά αναμένεται να εξεταστούν και οι προτάσεις της ΝΔ για το φορολογικό, τις επενδύσεις και την επανεκκίνηση της Οικονομίας τις οποίες παρέδωσε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Γιάννης Βρούτσης στον σύμβουλο του κ. Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη.

Με δηλώσεις του στο BriefingNews ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ δεν θα συμπράξει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες στη βάση εκβιαστικών διλημμάτων» και τόνισε πως το κριτήριο του κόμματος στο πλαίσιο , της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι η λήψη συγκεκριμένων αναπτυξιακών μέτρων.

Πηγές της ΝΔ διευκρίνιζαν ότι η συμφωνία για την νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ έγινε πριν τις γιορτές και πως δεν σχετίζεται με το αίτημα του κ. Καρατζαφέρη για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών Αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Μάλιστα στελέχη της ΝΔ σχολίαζαν καυστικά πως2 ο κ. Καρατζαφέρης φέρεται σαν λαγός του Ευάγγελου Βενιζέλου στο παιχνίδι διαδοχής του ΠΑΣΟΚ και εκτιμούσαν ότι αυτός ήταν ο λόγος που ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τον Λ. Παπαδήμο να μετέχει στην συναντήσεις των αρχηγών και ο υπ. Οικονομικών.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!