tromaktiko: Η στάση Παπανδρέου θα κρίνει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Η στάση Παπανδρέου θα κρίνει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ



Καθοριστική για τη πορεία του ΠΑΣΟΚ θα είναι όπως όλα δείχνουν η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος το οποίο βρίσκεται στην δυσκολότερη καμπή από την ίδρυση του. Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλούν για «τέλος εποχής»...
και δεν κρύβουν άλλοι την ανησυχία και άλλοι την ελπίδα ότι οι εξελίξεις σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην χώρα θα οδηγήσουν κυριολεκτικά σε νέα εποχή ολόκληρη την κεντροαριστερά στην οποία κυρίαρχη δύναμη για 30 χρόνια είναι το ΠΑΣΟΚ.
Πολλά θα εξαρτηθούν από την στάση σήμερα του Γ.Παπανδρέου αν και μέχρι αργά χθες το βράδυ γινόταν λόγος για αναβολή της συνεδρίασης με πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος και με αιτιολογία την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε προχθές. Η γενική εικόνα είναι ότι ο Γ.Παπανδρέου δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει αμαχητί την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ προτείνοντας είτε μια ιδιότυπη διαρχία είτε προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο μέχρι τις εκλογές ώστε να ηγηθεί και πάλι του κινήματος.
Σαφής πάντως εικόνα και πληροφόρηση για την στάση και την τακτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει και κανείς δεν αποκλείει την έκπληξη. Χθες μέχρι αργά στην Ιπποκράτους συνεδρίαζε το στενό επιτελείο Παπανδρέου χωρίς όμως να γίνει γνωστό οτιδήποτε σχετικό με την ακολουθητέα τακτική στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Την ίδια στιγμή οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ ,και κυρίως οι επίδοξοι διάδοχοι του Γ.Παπανδρέου τηρούν στάση αναμονής ελπίζοντας ότι σήμερα θα ανοίξει τα χαρτιά του ώστε να μην αναγκαστούν να προχωρήσουν σε ...κινηματικού χαρακτήρα κινήσεις και διαδικασίες.Άλλωστε ένας ικανός αριθμός μελών του Πολιτικού Συμβουλίου εμφανίζεται διατεθειμένος να θέσει θέμα ηγεσίας και κάποια από αυτά τα στελέχη να θέσουν ευθέως και θέμα αποχώρησης του Γ.Παπανδρέου και από την θέση του προέδρου και από την κούρσα εκλογής νέου αρχηγού.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!