tromaktiko: Αθώος ο αστυνομικός στη Θεσπρωτία που κατηγορήθηκε για κλοπή καυσίμων από αλλοδαπό

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αθώος ο αστυνομικός στη Θεσπρωτία που κατηγορήθηκε για κλοπή καυσίμων από αλλοδαπό



«Προς αποκατάσταση κάποιων πραγμάτων .... »
Είναι γεγονός, ότι η οικονομική ύφεση και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από αυτήν... έχουν οδηγήσει την κοινωνία μας, σε μία αδιέξοδη κατάσταση , η οποία κάποιες φορές, έχει ως αποτέλεσμα να εξελίσσονται ακραίες καταστάσεις, οι συνέπειες των οποίων, μπορεί να είναι και ανεπανόρθωτες .

Δυστυχώς, πριν από κάποιες μέρες, η ένωση μας, έγινε κοινωνός μίας τέτοιου είδους κατάστασης , η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν ακραία και μάλιστα έβλαψε ανεπανόρθωτα έναν συνάδελφο μας.
Ειδικότερα, στις 06/01/2012 ένας συνάδελφο μας, με βάση την μαρτυρία ενός αλλοδαπού, οδηγήθηκε στην αυτόφωρη διαδικασία, ως κατηγορούμενος, για την τέλεση μίας αξιόποινης πράξης , και για την οποία αθωώθηκε στο ακροατήριο .

Παράλληλα όμως, για τον εν λόγω συνάδελφο διατάχθηκε από την Υπηρεσία, να τεθεί σε διαθεσιμότητα και ταυτόχρονα να διενεργηθεί Ε.Δ.Ε. , έτσι ώστε να εξεταστεί αν ο ανωτέρω φέρει κάποια ευθύνη .

Κατά την διεξαγωγή της σχετικής Ε.Δ.Ε., και έπειτα από επανεξέταση του βασικού μάρτυρα, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του συναδέλφου μας , και το πόρισμα της, ήταν αθωωτικό.

Φυσικά , το όλο γεγονός καλύφθηκε από όλα τα Μ.Μ.Ε. και είχε ως αποτέλεσμα να πλήξει το κύρος του συναδέλφου μας, αλλά και ολόκληρου του Αστυνομικού προσωπικού , διότι είναι γνωστό , ότι το επάγγελμα του Αστυνομικού , έλκει τα φώτα της δημοσιότητας και έχει μαζικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Το ζήτημα όμως, που ανακύπτει και θα πρέπει να εξετάσουμε, είναι ο τρόπος και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες , μπορεί να κατηγορηθεί ένας κρατικός λειτουργός και ειδικότερα ένας Αστυνομικός, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να ασκεί το επάγγελμα του , σε μία εποχή που την χαρακτηρίζει η εξαθλίωση και πολλές φορές η παρανομία για καθαρά βιοποριστικούς λόγους !!!

Το Αστυνομικό επάγγελμα, είναι ένα λειτούργημα, το οποίο η κοινωνία μας, έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, διότι στην εποχή μας, οι θεσμοί και τα όργανα τις συντεταγμένης πολιτείας , αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ουσιαστικά στις απαιτήσεις που υπάρχουν , και ως αποτέλεσμα να επικρατεί μία κατάσταση απέραντης αβεβαιότητας , η οποία με την σειρά της να οδηγεί ορισμένους σε αποκλίνουσες συμπεριφορές.

Για τους λόγους αυτούς , και με γνώμονα την προάσπιση του Αστυνομικού προσωπικού , θεωρούμε σωστό, ότι σε τέτοιου είδους καταστάσεις , θα πρέπει να πρυτανεύει η ψυχραιμία και ο άριστος επαγγελματισμός , έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και να μην αφήνονται κάποια πράγματα να εννοηθούν.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
892fm.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!