tromaktiko: ΔΗ.ΣΥ: Κάντε αποκρατικοποιήσεις, όχι μειώσεις μισθών

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΔΗ.ΣΥ: Κάντε αποκρατικοποιήσεις, όχι μειώσεις μισθών



Κάθετα αντίθετη είναι η Δημοκρατική Συμμαχία με τα αιτήματα της τρόικα για νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.Την ώρα που γίνεται ευρέως συζήτηση για κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού καθώς και για ριζικές αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη παρεμβαίνει και ζητά αντί αυτών των αλλαγών να δοθεί βάρος στον τομέα της μείωσης των δημοσίων δαπανών και της προώθησης αναπτυξιακών πολιτικών.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗ.ΣΥ Δ. Ζαφειριάδης δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος με πολιτικές που πλήττουν ξανά τον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα κάλεσε την κυβέρνηση Παπαδήμου και την τρόικα να αντιληφθούν ότι οι αδυναμίες που παρατηρούνται στο υπό εφαρμογή πρόγραμμα, δεν συνδέονται με τον ιδιωτικό τομέα αλλά με την πολύ μεγάλη πια ανεργία, με το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας επειδή υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στη χώρα και εξαιτίας του ανεδαφικού σχεδιασμού των αποκρατικοποιήσεων.

«Λύσεις στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών στόχων, μπορούν να υπάρξουν με κύρια εργαλεία πρόσθετες περικοπές δαπανών, τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που καθυστερούν μήνες τώρα», δήλωσε ο κ. Ζαφειριάδης δίνοντας έτσι μία γεύση από την συνολική πρόταση που θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Εν τω μεταξύ η ΔΗ.ΣΥ επιτίθεται ξανά στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Με άλλη δήλωσή του ο Δ. Ζαφειριάδης κατηγορεί αυτά τα τρία κόμματα ότι ζουν στο μικρόκοσμό τους.

Πιο αναλυτικά κατηγόρησε τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ότι ασχολούνται με την εσωκομματική αντιπαράθεση για τη διαδοχή αδιαφορώντας για το κυβερνητικό έργο, είπε ότι η ηγεσία της ΝΔ αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση που συμμετέχει επειδή δεν θέλει να αναλάβει αναγκαίες αποφάσεις που έχουν κόστος και ανέφερε για τον Γιώργο Καρατζαφέρη ότι αναζητά άλλοθι για να αποχωρήσει όποτε θα τον βολέψει.

«Την ώρα που η Ελλάδα έχει μπροστά της την πιο δύσκολη διαπραγμάτευση, τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενισχύουν τη σύγχυση και το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην κοινωνίας», επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗ.ΣΥ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!