tromaktiko: Η κυπριακή προεδρία φέρνει κάμερες παντού για λόγους ασφαλείας

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η κυπριακή προεδρία φέρνει κάμερες παντού για λόγους ασφαλείας



Ότι σύγχρονο διαθέτει η τεχνολογία στον τομέα της ασφάλειας, θα επιστρατεύσει η Αστυνομία κατά την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την...
Κυπριακή Δημοκρατία κατά το δεύτερο 6μηνο του 2012.

Θα επιστρατευθούν δεκάδες κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, τις οποίες θα διαχειρίζεται ειδικό κέντρο στα κτήρια της ΜΜΑΔ στη Λευκωσία, μέσω των οποίων θα παρακολουθούνται όλες οι δραστηριότητες που θ’ αφορούν την προεδρία.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή στήνεται το Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων στη ΜΜΑΔ, από το οποίο μέσα από πολλαπλές οθόνες θα παρακολουθείται ό,τι σχετίζεται με τις συναντήσεις των υψηλών προσκεκλημένων ή ακόμα και τη διαμονή τους, ενώ θα δίνονται οι ανάλογες οδηγίες.

Επίκεντρο των διεργασιών θα είναι το Συνεδριακό Κέντρο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα που κόστισαν χιλιάδες ευρώ, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ, των υπουργών καθώς και άλλων αξιωματούχων της Ένωσης.

Όπως αναφέρθηκε στον «Φ» από αξιωματικό που εμπλέκεται στις διαδικασίες, από το ειδικό κέντρο στη ΜΜΑΔ οι χειριστές θα παρακολουθούν κάθε κίνηση έξω από το Συνεδριακό, ξενοδοχεία στα οποία θα διαμένουν επίσημοι, ή Υπουργεία στα οποία θα λαμβάνει χώρα μια συνεδρία της προεδρίας, ώστε να δίνονται και οι ανάλογες οδηγίες για λήψη μέτρων ασφάλειας. Έχει ήδη ετοιμαστεί σχέδιο δράσης για όλους τους χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες που θ’ αφορούν την ΕΕ ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!