Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
500gr. μακαρόνια (κατά προτίμηση πένες ή σπαγγέτι)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (2 κουταλιές της σούπας έξτρα για τα μακαρόνια)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 1/2 φλιτζάνια ντοματάκια κομμένα στην μέση ή 1/2 κονσέρβα ντομάτα χοντροκομμένη
1/2 φλιτζάνι χωρίς ζωμό κοτόπουλου (κατά προτίμηση σπιτική)
1 δέσμη φρέσκο σπανάκι, κομμένο στο χέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
Προετοιμασία:
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλ τέντε. Εφόσον είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα περνάμε από κρύο τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε. Επαναφέρουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα και περιχύνουμε με το έξτρα ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα μας.
Ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για περίπου μισό λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει και χαμηλώνουμε την φωτιά. Ψήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να εξατμιστούν λίγα από τα υγρά. Με ένα ξύλινο κουτάλι λιώνουμε ελαφρά τις ντομάτες και αμέσως προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύοντας. Αφήνουμε να μαραθεί το σπανάκι και προσθέτουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα. Αλατοπιπερόνουμε τα υλικά μας στο τιγάνι και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί. Πασπαλίζουμε τα μακαρόνια μας με την τριμμένη φέτα, ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε όσο τα μακαρόνια μας είναι ακόμα ζεστά.
Καλή Όρεξη!