tromaktiko: Κατάργηση Ειδικής Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Κατάργηση Ειδικής Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης



Για πολλοστή φορά οι ανησυχίες των πολιτών επιβεβαιώθηκαν. Μετά την απαξιωτική υποβάθμιση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης σε Γραμματεία...
μαθαίνουμε ότι ολοκληρώνεται πλέον και η τελευταία σκηνή αυτής της πράξης.
Αδυνατούμε να αποδεχθούμε, παρά τις κορώνες εφησυχασμού ορισμένων πολιτικών παραγόντων, οποιαδήποτε φθίνουσα λογική σε μία εθνικά εχθρική πράξη. Δύναται να αποτελεί στόχο οικονομικής σωτηρίας η διάλυση και σε επίπεδο θεσμών της κοινωνικής και εθνικής μας συνοχής; Είναι τόσο οξύμωρο που ισοδυναμεί με αυτοχειρία, με έκδηλη επιθυμία αυτοκατάργησης του Ελληνικού Κράτους. Ελάχιστοι Έλληνες μπορούν και βιώνουν διαφορετικά όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, την τελευταία διετία.

Η σταδιακή υποβάθμιση της Βορείου Ελλάδος σε ανώνυμο και ακέφαλο τμήμα αρχαίας ελληνικής γης σαφώς και δεν μας βοηθάει στον ακήρυχτο πολιτισμικό πόλεμο που μας έχουν υποβάλλει οι συμπαθέστατοι χερσαίοι γείτονές μας.
Ως έθνος χρειαζόμαστε τους συμβολισμούς για τα ιστορικά, τα υπαρκτά και τα αληθινά. Αυτό δεν μας αποξενώνει από την διεθνή πολιτική σκηνή, αντιθέτως η ύπαρξη συμβόλων-ταυτοτήτων ενδυναμώνει την παρουσία μας. Στρατηγικά, η εθνική μας ταυτότητα είναι ένα «επικοινωνιακό όπλο» λόγω του ιστορικού υποβάθρου της. Αν μη τι άλλο η απροκάλυπτη επίδειξή της αναδεικνύει την εθνική μας συνοχή. Αυτό ισχύει για την ταυτότητα εκάστου των ελληνικών φύλων, αυτό ισχύει και για τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδος: Όλοι μαζί λεγόμαστε Έλληνες και γνωρίζουμε άριστα τους λόγους.
Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, εκτός από λειτουργικά απαραίτητο θεσμικό όργανο, ήταν και μέγιστο σύγχρονο σύμβολο της ελληνικότητάς μας που μόνον από τον τίτλο του τοποθετούσε την αληθινή άποψη για την Μακεδονία και Θράκη και η σημασία του έχει πανεθνική βαρύτητα, καθότι οι παραδοσιακοί μας εχθροί πάντοτε πρώτα την Βόρεια Ελλάδα επιβουλεύονταν, προσβλέποντας στα γεωγραφικά της πλεονεκτήματα. Ενώ αρχικά υποβαθμίστηκε αυτό το «Σύμβολο» από Υπουργείο σε «Ειδική Γραμματεία» τώρα βιώνουμε το αίσχος που δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι θα συμβεί, προφανώς σκεπτόμενοι ότι «όσο κι αν οπισθοχωρήσουμε δεν θα παραδώσουμε την σημαία».

Ως Έλληνες πολίτες κάτοικοι του Βορείου τμήματος της Ελλάδος επιθυμούμε την αναβάθμιση της Γραμματείας ξανά ως Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος - Ο Γενικός Γραμματέας
Ντουράκογλου Γεώργιος - Αναστασιάδης Νικόλαος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!