tromaktiko: Επαφές με μέντιουμ είχε η Σκορδέλη για να επηρεάσει τον Άντη Χατζηκωστή

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Επαφές με μέντιουμ είχε η Σκορδέλη για να επηρεάσει τον Άντη Χατζηκωστή



Επαφές με μέντιουμ από το 2008 διατηρούσε η 3η κατηγορούμενη στην υπόθεση της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή, Έλενα Σκορδέλη, για να δώσει θετική ενέργεια στον Κωστή Χατζηκωστή και στον γιο του Άντη Χατζηκωστή έναντι της, σύμφωνα με τον μάρτυρα κατηγορίας...
Υπαστυνόμο του ΤΑΕ Λευκωσίας, Μάριο Παπαευριβιάδη.
Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης, όπου διεξάγεται στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, ο κ. Παπαευρυβιάδης ανέφερε ότι κατά τις επαφές αυτές η Έλενα Σκορδέλη πληροφορήθηκε από το μέντιουμ ότι το εμπόδιο στο να υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ της ιδία και του Κωστή Χατζηκωστή, ήταν ο Άντης Χατζηκωστής.
Σύμφωνα με τον Υπαστυνόμο του ΤΑΕ Λευκωσίας, η Ελενα Σκορδέλη προσκόμισε φωτογραφία του θύματος στο μέντιουμ, μέσω του οποίου του έστελλε θετική ενέργεια, για να έχει ερωτικές σχέσεις μαζί του.
Ο δικηγόρος του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη και της 3ης κατηγορούμενης Ελενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού αναφέρθηκε κατά την αντεξέταση του μάρτυρα σε τρεις εκδοχές σε σχέση με τη φωτογραφία του Αντη Χατζηκωστή, που σύμφωνα με το βασικό μάρτυρα κατηγορίας Φάνο Χατζηγεωργίου, δόθηκε τόσο στον ίδιο όσο και στον 1ο κατηγορούμενο Αντρέα Γρηγορίου, κατά τη συνάντηση που είχαν με τους κατηγορούμενους δύο και τρία στην αίθουσα δεξιώσεων «Ταμασιάνα».
Όπως είπε ο κ. Κυπριανού «η πρώτη εκδοχή ήταν ότι η Ελενα Σκορδέλη κατά τη συνάντηση που είχαν, τους έδωσε τη φωτογραφία του θύματος, για να ξέρουν ποιον θα σκότωναν», σημειώνοντας πως στην προσπάθεια του ο μάρτυρας κατηγορίας να αποσπάσει διάταγμα σύλληψης εναντίον του Κρασοπούλη και της Σκορδέλη ανέφερε τη συγκεκριμένη εκδοχή στον τότε δικαστή.
Ο μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε στο δικαστήριο ότι αυτό το ανέφερε στον τότε δικαστή επειδή ενημερώθηκε προφορικά από κ. Θωμά, σημειώνοντας ωστόσο ότι «η κατηγορούμενη 3 φαίνεται να είχε φωτογραφία από το 2008, την οποία προσκόμισε σε μέντιουμ, μέσω του οποίου έστελλε θετική ενέργεια στο θύμα, για να έχει ερωτικές σχέσεις μαζί του».
Κατά τον κ. Κυπριανού η δεύτερη εκδοχή που είχε η Αστυνομία για τη φωτογραφία του θύματος ήταν τα όσα ανέφερε ο Φάνος Χατζηγεωργίου στη θεληματική κατάθεση του, σύμφωνα με την οποία αναφέρεται στον τσακωμό του με τον 1ο κατηγορούμενο, μετά την παραλίγο δολοφονία άσχετου προσώπου, το οποίο πέρασαν για τον Αντη Χατζηκωστή.
Η υπεράσπιση υπέβαλε στο μάρτυρα πως η δεύτερη εκδοχή αναιρεί αυτόματα την πρώτη εκδοχή της Αστυνομίας, αφού με αυτήν εξάγεται το συμπέρασμα ότι μέχρι τη στιγμή του παραλίγο λάθους δεν είχαν στη διάθεση τους τη φωτογραφία του Αντη Χατζηκωστή.
Ο κ. Παπαευριβίαδης απάντησε ότι για να είχε γίνει έτσι σημαίνει ότι τόσο ο Αντρέας Γρηγορίου, όσο και ο Φάνος Χατζηγεωργίου δεν είχαν μέχρι εκείνη την ώρα τη φωτογραφία στα χέρια τους.
«Αρα η πρώτη εκδοχή πάει περίπατο», είπε ο κ. Κυπριανού, ο οποίος διερωτήθηκε αν προβλημάτισε την Αστυνομία το ενδεχόμενο ότι ο Φάνος Χατζηγεωργίου μπορεί να λέει ψέματα.
Ο μάρτυρας απάντησε ότι στην τελική ο Φάνος Χατζηγεωργίου τους είπε το πιο λογικό απ' όλα, γιατί όπως εξήγησε ο Αντρέας Γρηγορίου ήταν κουμπάρος με τον Τάσο Κρασοπούλη και ήταν λογικό να του είπε ο Φάνος «πες του κουμπάρου σου να σου δώσει μια φωτογραφία, για να μην ξανακάνουμε λάθος».
Ερωτηθείς από την υπεράσπιση για την οικονομική κατάσταση του Κώστα Προεστού και γιατί δεν έγινε έρευνα εις βάθος, όπως διενεργήθηκε και για τον 4ο κατηγορούμενο Γρηγόρη Ξενοφώντος, ο κ. Παπαευρυβιάδης είπε πως από τη στιγμή που δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο για τον Προεστό δεν βρίσκει το λόγο που έπρεπε να γίνει έρευνα στα οικονομικά του.
Ωστόσο, ο κ. Κυπριανού ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο Κώστας Προεστός εκείνο το διάστημα βρισκόταν σε άθλια οικονομική κατάσταση, η οποία τον οδήγησε στο να ζητήσει δανεικά από τη μάνα ενός φυλακισμένου φίλου του, η οποία ήταν καθαρίστρια.
Είπε ακόμα πως το πόσο που χρειαζόταν για την θεραπεία της κόρης του, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τα πόδια της, ανερχόταν στις 5.000 ευρώ και διερωτήθηκε γιατί δεν κίνησε τις υποψίες της Αστυνομίας, ώστε να ψάξει την οικονομική του κατάσταση.
Στο μεταξύ, η υπεράσπιση αμφισβήτησε εκ νέου τη μετάβαση μελών της Αστυνομίας στο χωράφι του Αντρέα Γρηγορίου στο Τσέρι, υποβάλλοντας στο μάρτυρα κατηγορίας ότι ουδέποτε η Αστυνομία μετέβη στο συγκεκριμένο χώρο, που σύμφωνα με τις υποδείξεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας ήταν η «χώστρα» του οπλισμού που διατηρούσε ο 1ος κατηγορούμενος.
Ο κ. Παπαευρυβιάδης απάντησε ότι ο Χατζηγεωργίου υπέδειξε στην Αστυνομία το συγκεκριμένο μέρος, δεν υπήρχε ο σωλήνας στον οποίο αναφέρθηκε, υπήρχαν ίχνη διέλευσης τετράτροχης μοτοσικλέτας και ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε περεταίρω διερεύνηση.
Η υπεράσπιση υπέβαλε στο μάρτυρα ότι σε καμία ανακριτική κατάθεση δεν υπάρχει ερώτηση για μετακίνηση του φονικού όπλου, μετά τη δολοφονία, διότι ο Χατζηγεωργίου ποτέ δεν αναφέρθηκε σε κάτι τέτοιο.
Ο μάρτυρας απάντησε ότι ο Φάνος Χατζηγεωργίου έδωσε πληροφορίες, οι οποίες ερευνήθηκαν και δεν ανεβρέθηκε το όπλο. Πρόσθεσε πως η κατάθεση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας διερευνήθηκε πλήρως, από την αρχή μέχρι το τέλος και διασταυρώθηκε.
«Αν κάποια πράγματα», είπε, «δεν φαίνονται λογικά, δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος, ότι μετά από κάποιο φόνο, δεν υπάρχει λογική σκέψη για πολλά πράγματα».
Η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας θα συνεχιστεί την προσεχή Τετάρτη, στις 08:30.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!