Συνταγή για 2 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 μεγάλα άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο (ψιλοκομμένο)
5 αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
1/2 φλιτζάνι φέτα (τριμμένη)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτάλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλατοπιπερόνουμε, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.
Σε ένα άλλο τηγάνι λιώνουμε 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε τα αυγά και με απαλές κινήσεις απλώνουμε τα αυγά σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Ψήνουμε μέχρι να σταθούν τα αυγά. Απλώνουμε το μείγμα σπανακιού στο μέσο της ομελέτας μας και την διπλώνουμε με μία σπάτουλα στην μέση. Βγάζουμε από το τηγάνι και κόβουμε σε δύο μερίδες.
Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστή με φρέσκο ψωμί. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία παστα φλωρα. Καλή Όρεξη!