tromaktiko: Ρατσιστική συμπεριφορά αστυνομικών σε αθίγγανους στην Κέρκυρα!

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ρατσιστική συμπεριφορά αστυνομικών σε αθίγγανους στην Κέρκυρα!



Πολίτες της Κέρκυρας καταγγέλλουν ότι αθίγγανοι στην Κέρκυρα κακοποιήθηκαν από αστυνομικούς και αντιμετωπίστηκαν ρατσιστικά.
Κάνουν λόγο για βίαιη επίθεση εναντίον των αθίγγανων. Και περιγράφουν, μάλιστα, σκηνές αγριότητας. Την ίδια στιγμή η αστυνομία μιλάει για συλλήψεις αθίγγανων λόγω διάπραξης αδικημάτων. Και χαρακτηρίζει επιθετική τη συμπεριφορά τους. Σε δελτίο τύπου, που εξέδωσε η αστυνομική διεύθυνση Ιονίων Νήσων, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σε καταυλισμό ρομά, στην περιοχή του «Αγ. Ιωάννη»επιχείρηση

στην Κέρκυρα, καθώς και σε άλλες περιοχές, όπου διαμένουν ρομά, με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών της απρόκλητης επίθεσης σε βάρος αστυνομικού κλιμακίου έρευνας και του παριστάμενου εισαγγελικού λειτουργού. Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά, 67 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών (Ο.Π.Κ.Ε., ΔΙ.ΑΣ., Υ.Α. Κέρκυρας, Τ.Δ.Ν. Κέρκυρας και άλλων Υπηρεσιών), δύο αστυνομικοί σκύλοι για τον εντοπισμό όπλων – εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών, καθώς και γερανοφόρο όχημα της Τροχαίας. Κατά τους στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους και τις έρευνες σε οικίες, παρουσία δικαστικού, εντοπίστηκε εντός των ορίων του αυτοφώρου, ένας από τους τέσσερις ROMA, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί ως δραστών της επίθεσης. Πρόκειται για 28χρονο ημεδαπό, ενώ αναζητούνται τρία ακόμη άτομα. Στο πλαίσιο των ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν 15 έρευνες σε οικίες, ενώ επιπλέον ελέγχθηκαν 42 άτομα και προσήχθησαν 14 άτομα. Συνελήφθησαν συνολικά 3 άτομα, ο 28χρονος ημεδαπός και 2 υπήκοοι Πακιστάν, για παράνομη είσοδο στη χώρα. Κατασχέθηκαν, 1 αυτοσχέδιο μεταλλικό φτυάρι, με το οποίο οι δράστες τραυμάτισαν στο κεφάλι αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, 1 δίκαννο κυνηγετικό όπλο, 2 τηλεοράσεις, 1 D.V.D. και μία ασημένια ταυτότητα χειρός. Παράλληλα βρέθηκαν και άλλα αντικείμενα γα τα οποία ερευνάται το ενδεχόμενο να αποτελούν προϊόντα κλοπής. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!