tromaktiko: Χωρίς τον Γ. Παπανδρέου στην τελική ευθεία οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς τον Γ. Παπανδρέου στην τελική ευθεία οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ



Με απόντα τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος αναχώρησε χθες βράδυ για τις Βρυξέλλες και το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και το βράδυ αναχωρεί για το Ισραήλ όπου θα καθίσει ως την Τετάρτη το βράδυ... θα σημειωθούν οι τελικές διεργασίες πριν από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη, η οποία λαμβάνει χαρακτήρα κομβικό για την επόμενη ημέρα.
Τέσσερις νέες τοποθετήσεις, ωστόσο, βαραίνουν ακόμα περισσότερο το κλίμα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ενισχύουν το κλίμα υπέρ του να υπάρξει τελικά ψηφοφορία για εκλογή νέου προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Κάτι το οποίο αν συμβεί θα αλλάξει εντελώς το εσωκομματικό τοπίο και θα προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις και στο θέμα της αλλαγής ηγεσίας.
Πρώτον, η επίθεση που εξαπέλυσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου κατά του αδελφού του πρωθυπουργού Νίκου Παπανδρέου. Της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του περί «ραγιάδων υπουργών» και δήλωσε – στο Μega – «ο αδελφός του πρωθυπουργού δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο, δε σχολιάζω τις ανοησίες που έχει πει».
Δεύτερον, η στροφή που πραγματοποίησε μέσα σε λίγες ημέρες ο Α. Λοβέρδος όταν από την υπεράσπιση Παπανδρέου με τη φράση «θα γίνει μακελειό αν πειραχθεί ο Παπανδρέου», χθες μιλώντας στη REAL ο υπουργός Υγείας διαπίστωσε και εκείνος με τη σειρά του ότι «το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη ηγεσίας».
Τρίτον, η νέα επίθεση που εξαπέλυσε η Βάσω Παπανδρέου κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με τη συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ. Αφενός επανέλαβε ότι «σέβομαι τον Γ. Παπανδρέου αλλά η αλλαγή ηγεσίας έπρεπε να είχε γίνει χθες» και αφετέρου μιλώντας για την κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε λόγο για «ανεπαρκή κυβέρνηση και ερασιτεχνική διαπραγμάτευση».
Τέταρτον, η έμμεση πλην σαφής αποστασιοποίηση της Λούκας Κατσέλη που δήλωσε - με τη συνέντευξή της στον Τύπο της Κυριακής – ότι «δεν πρέπει να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου και οι εκλογές πρέπει να γίνουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου της». Θυμίζουμε ότι η τελευταία τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου για το ίδιο ζήτημα ήταν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να πάει ως το 2013…


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!