tromaktiko: Τον έστειλε στα... Κατσ-ουράνια!

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τον έστειλε στα... Κατσ-ουράνια!



Με γκολ του Κώστα Κατσουράνη στο 89' ο κακός Παναθηναϊκός... λυτρώθηκε, έλυσε τον «γρίφο» της Δράμας, κέρδισε 1-0 και πλέον βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό!


Φουλ επίθεση!

Μετά το... διπλό on ice στα Ιωάννινα και το σπουδαίο «διπλό» επί του ΠΑΣ, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδωσε ανάσες στον Βύντρα, αφήνοντας στον πάγκο τον διεθνή μπακ ενώ δεν είχε στην διάθεση του και τον τιμωρημένο Σιμάο. Στη θέση του Μοζαμβικανού ο Πορτογάλος προτίμησε τον Ζέκα, κάνοντας την ομάδα του σούπερ επιθετική αφήνοντας το 4-4-1-1 για το 4-1-3-2.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Μαρίνος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Μπιάρσμιρ με τον Κατσουράνη. Ο Βιτόλο σε ρόλο καθαρού αμυντικού μέσου, με τον Ζέκα δεξιά, τονΚουίνσι αριστερά και τον Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο. Ο Σεμπάστιαν Λέτο μαζί με τον Τοτσέ που ο Φερέιρα του έδωσε ακόμη μια για να... ξεμπουκώσει ήταν το δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης.

«Παγωμένος»

Μπορεί η Δόξα να φάνταζε ως ο εύκολος αντίπαλος που θα... ξεσπούσε πάνω της ο Παναθηναϊκός αλλά η ομάδα του Κατσαβάκη είχε στείλει τα «μηνύματα» με ΑΕΚ και Ολυμπιακό και το «τριφύλλι» φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο πως δεν τα έλαβε σοβαρή υπόψιν του. Οι γηπεδούχοι ήταν... ασορτί με τον καιρό. Παγωμένοι, χωρίς καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και έχοντας εκτός παιχνιδιού τόσο τον Λέτο όσο και τον Κουίνσι, το κέφι του Κλέιτον δεν έφτανε.

Οι «πράσινοι», βέβαια, θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ με τον Τοτσέ μόλις στο 8' και να λύσουν το... χειρόφρενο από το πούλμαν που είχε μπροστά στην εστία της η Δόξα αλλά ο Ισπανός νικήθηκε από τον Σερεμέτ. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις αν και θα μπορούσε να φτάσει ακόμη δύο φορές κοντά στο γκολ αν ο επόπτης Φραγκιαδάκης δεν «έκοβε» λανθασμένα τους Τοτσέ(12') και Κουίνσι(34') με οφ-σάιντ.

Σε γενικές γραμμές το «τριφύλλι» προβλημάτισε, όπως κάνει το τελευταίο δίμηνο, και το άγχος στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών του Φερέιρα φαινόταν όλο και περισσότερο όσο παιρνούσε η ώρα.

Από μηχανής... Κατσουράνης!

Περιθώρια δεν υπήρχαν. Ο χρόνος πίεζε και το μόνο σίγουρο για τον Παναθηναϊκό ήταν πως... απαγορευόταν να γκελάρει απόψε στο ΟΑΚΑ, κάθως θα έχυνε μεμιάς την... καρδάρα με το γάλα των Ιωαννίνων. Ο Φερέιρα δεν άλλαξε να ρισκάρει και έστειλε το μήνυμα για φουλ επίθεση, με την είσοδο του Μαυρία αντί του Κουίνσι, του Καραγκούνη στη θέση του Μαρίνου και του Πετρόπουλου αντί του Τοτσέ, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από την κερκίδα!

Οι «πράσινοι» πίεζαν ασφυκτικά, έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρά τους αλλά τον δρόμο προς τα δίχτυα δεν μπορούσαν να τον βρουν. Ο Σερεμέτ, όποτε χρειάστηκε, φώναξε παρών αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε στο πρόσωπο του Κατσουράνη στο 88' τον... απομηχανής Θεό που θα τον λύτρωνε και θα τον έσωνε από μια ανεπανάληπτη γκέλα! Ο «Κάτσο», όμως, ήταν εκεί που έπρεπε και με... κεραυνό κόντεψε να σκίσει το πλεκτό! Έφυγε σφαίρα προς την κερκίδα και οδήγησε τους φίλους του «τριφυλλιού» σε ένα ανεπανάληπτο ξέσπασμα!

MAN OF THE MATCH: Ο Κώστας Κατσουράνης έστειλε τον Παναθηναϊκό στον... παράδεισο λίγες μόνο στιγμές πριν την κόλαση της γκέλας με την Δοξα Δράμας. Ο διεθνής μέσος λύτρωσε την ομάδα του στο φινάλε ενώ εκτός από το γκολ ήταν εξαιρετικός τόσο ως στόπερ όσο και στα τελευταία λεπτά όταν ανέβηκε στο γήπεδο για να δώσει λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σίλβα Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος μετά το γκολ... ποίημα στα Γιάννεα, συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και απέναντι στην Δόξα. Ο Βραζιλιάνος έβγαλε ψυχή στο γήπεδο αλλά και διάρκεια που δεν είχε συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια. Το διάστημα που πίεζε ο Παναθηναϊκός... έσπρωχνε με το παιχνίδι του τον Παναθηναϊκό σωστά στην αντίπαλη περιοχή.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μπορεί να σώθηκε στο φινάλε αλλά αυτά τα παιχνίδια σαν Παναθηναϊκός πρέπει να τα... καθαρίζει από νωρίς. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με την φωτιά και αν και δεν κάηκαν αυτό δεν σημαίνει πως δεν προβλημάτισαν απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του προβλήματος.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Ο Σερεμέτ ήταν σταθερότατος καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού αλλά στο γκολ του Κατσουράνη κάνει λανθασμένη εκτίμηση στο σουτ του Μαυρία, η μπάλα του φεύγει από τα χέρια και καταλήγει στα πόδια του... πάντα έτοιμου να «σκοτώσει» διεθνή μέσου, ο οποίος δεν συγχώρησε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μήτσιος δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα απόψε στο ΟΑΚΑ αν και δεν παρέλειψε κάποια... ανάποδα σφυρίγματα. Από κει και πέρα, ο επόπτης Φριαγκιαδάκης σταματά με ανύπαρκτα οφ-σάιντ στο πρώτο ημίχρονο τους Τοτσέ και Κουίνσι ενώ στο δεύτερο σταματά λανθασμένα μια αντεπίθεση της Δράμας.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Κατσουράνης... γλίτωσε απόψε τον Παναθηναϊκό και τον έφερε ακόμη πιο κοντά στο +2 από τον Ολυμπιακό που είναι και προβάδισμα τίτλου. Οι «πράσινοι» δεν... κάηκαν από την Δράμα και κατάφεραν έστω και στο φινάλε να πάρουν ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!