tromaktiko: Σήμερα οι οδηγίες για ποινικές διώξεις για την τραγωδία στο Μαρί

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Σήμερα οι οδηγίες για ποινικές διώξεις για την τραγωδία στο Μαρί



Πιθανότατα σήμερα, σηματοδοτούνται εξελίξεις γύρω από την τραγωδία της 11ης Ιουλίου στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, με τον...
Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας να είναι έτοιμος να δώσει οδηγίες στην Αστυνομία για άσκηση ποινικών διώξεων.

Τα κατηγορητήρια για τους οκτώ υπόπτους είναι σχεδόν έτοιμα και καταρτίστηκαν σε συνεννόηση του Πέτρου Κληρίδη με λειτουργούς του γραφείου του, χωρίς να γνωρίζει κανείς σε ποιους και κυρίως ποιες κατηγορίες θα τους απαγγελθούν.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι αν όλα κυλήσουν ομαλά, σήμερα θα δοθούν τα κατηγορητήρια με οδηγίες να κληθούν οι επηρεαζόμενοι εντός των επόμενων 24ώρων για να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Στη συνέχεια θα τους ζητηθεί να απαντήσουν κατά πόσον παραδέχονται ή όχι και ακολούθως θα προωθηθεί η καταχώρησή τους στο Δικαστήριο.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους θα περιλαμβάνονται κατά πάσα πιθανότητα και οι δύο τέως υπουργοί, Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ενώ οι άλλοι έξι θα προέρχονται από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αυτό που μένει να διαφανεί αφορά στο κατά πόσο, οι ευθύνες, θα κατανεμηθούν σε όλους στον ίδιο βαθμό ή θα είναι διαφορετικές, ανάλογα και με τη θέση και την ενημέρωση που είχε ένας έκαστος από τους επηρεαζόμενους. Η σοβαρότατη κατηγορία που θα απαγγελθεί στους υπόπτους θα είναι αυτή της ανθρωποκτονίας, όπως έγινε και στην υπόθεση της Helios.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!