tromaktiko: Μα γιατί το τραγούδι να’ ναι λυπητερό…

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Μα γιατί το τραγούδι να’ ναι λυπητερό…



του Θεολόγου Αλεξανδράτου
…που έλεγε και ο συχωρεμένος Νίκος Παπάζογλου. Αυτό έμαθαν για τα καλά οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου «Ιντέγκρις Χελθ» στην...
Οκλαχόμα μετά το δικαστικό στραπάτσο που έπαθαν από τον τραγουδιστή της κάντρι Γκαρθ Μπρουκς.

Ο Μπρούκς, το μεγαλύτερο όνομα αυτή τη στιγμή στην κάντρι (την «δημοτική» ας πούμε αμερικανική μουσική) με δεκάδες βραβεία Γκράμι στο σπίτι του, μήνυσε το νοσοκομείο για απάτη και δικαιώθηκε.

Ο τραγουδιστής έχασε από καρκίνο τη μητέρα του το 1999 και έξι χρόνια αργότερα συμφώνησε με τον πρόεδρο του νοσοκομείου να κάνει μια δωρεά ύψους 500.000 δολαρίων ώστε να ανεγερθεί μια πτέρυγα για γυναίκες που πάσχουν από την επάρατη νόσο και η πτέρυγα να πάρει το όνομα της μητέρας του.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος Τζέϊμς Μουρ πήρε την επιταγή τον Δεκέμβριο του 2005 αλλά μέχρι το 2009 δεν είχε μπει ούτε τούβλο στην νέα πτέρυγα.

Ο Μπρούκς θεώρησε –δικαιολογημένα- ότι τον κορόιδευαν και κινήθηκε δικαστικά κατά του νοσοκομείου.

Η δίκη που έγινε στην Οκλαχόμα, γενέτειρα του καλλιτέχνη, προσέλκυσε πλήθος ΜΜΕ και η υπεράσπιση του νοσοκομείου υποστήριξε ότι δεν υπήρξε συμφωνία παρά μόνο συζητήσεις. Μετά τη μήνυση το νοσοκομείο θέλησε να επιστρέψει τη δωρεά αλλά ο Μπρουκς δεν το δέχτηκε και προχώρησε σε δίκη.

Χθες δικαιώθηκε από τους ενόρκους οι οποίοι ενέκριναν την επιστροφή των 500.000 δολαρίων και άλλα τόσα για ηθική βλάβη!

Ο τραγουδιστής, που το 2007 αναδείχτηκε ο νούμερο στον κόσμο σε πωλήσεις με 123 εκατομμύρια δίσκους, δεσμεύτηκε ότι θα δώσει το ποσό σε φιλανθρωπικούς λόγους και αποθεώθηκε από τους θαυμαστές του.

Η ειρωνεία είναι ότι το νοσοκομείο που θα πληρώσει τα σπασμένα βρίσκεται στη Λεωφόρο… Γκαρθ Μπρουκς.

http://topontiki.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!