tromaktiko: Απεργίες σε ρεύμα, τηλεπικοινωνίες και λεωφορεία στα κατεχόμενα

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Απεργίες σε ρεύμα, τηλεπικοινωνίες και λεωφορεία στα κατεχόμενα



Σε απεργιακό κλοιό ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις βρίσκονται στα κατεχόμενα καθώς οι συντεχνίες στην KIB - TEK, την ''τ/κ εταιρεία ηλεκτρισμού'' και στην ''τ/κ εταιρεία...
τηλεπικοινωνιών'' συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Μετά την απόφαση του ''υπουργικού συμβουλίου'' να απαγορεύσει την απεργία διαρκείας της El - Sen οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε ''εκδήλωση μη εργασίας'' με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η επιδιόρθωση βλαβών και τα προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος να μην αντιμετωπίζονται.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ''τεχνικού διευθυντή'' της ''τ/κ εταιρείας ηλεκτρισμού'', Γκιουρτζιάν Ερντογάν οι περιοχές της Αμμοχώστου, της Λευκωσίας, του Τρικώμου και της Καρπασίας δεν έχουν ρεύμα, ενώ έκανε λόγο και σε «υψηλή πιθανότητα για σαμποτάζ».

Στις 9 το πρωί τέθηκαν σε λειτουργία οι εφεδρικές γραμμές ρεύματος και όπως δήλωσε ο κ. Ερντογάν μέχρι την επιδιόρθωση της βλάβης θα παραχωρείται ρεύμα εκ περιτροπής.
Επίσης, λόγω της απεργίας της Tel - Sen στην ''τ/κ εταιρεία τηλεπικοινωνιών'' παρατηρούνται προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και το ίντερνετ. Οι ''αρμόδιοι'' της ''εταιρείας'' παρακάθισαν χθες σε συνάντηση με τον ''υπουργό μεταφορών και συγκοινωνιών'' αλλά αυτή έληξε χωρίς αποτέλεσμα. Ο ''υπουργός'' Ερσάν Σανέρ έκανε έκκληση στις συντεχνίες να εκλογικευτούν να μην κρατούν όμηρο τον ''λαό''.

Σε ένα μέτρο αντίδρασης η ''εταιρεία ηλεκτρισμού'' δημοσιοποίησε χθες την πρόθεση να εργοδοτήσει 36 άτομα σε διαφορετικά τμήματα ζητώντας οι σχετικές αιτήσεις να κατατεθούν μέχρι αύριο, 24 Ιανουαρίου.

Ο ψευδοπρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσιούκ με γραπτή δήλωσή του χθες χαρακτήρισε παράνομη την απεργία της El - Sen, σημειώνοντας ότι η απεργία στις τηλεπικοινωνίες επηρεάζει αρνητικά το ψευδοκράτος καλώντας άμεσα τις ενδιαφερόμενες πλευρές διάλογο.

Η εφημερίδα Αφρίκα γράφει ότι η Αγκυρα επιμένει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ''ημικρατικών οργανισμών''.

Στο μεταξύ σήμερα απεργούν και οι οδηγοί λεωφορείων με αποτέλεσμα 5.000 μαθητές να μην μεταβούν στα σχολεία τους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!