tromaktiko: Νιγηρία: Προσωρινή παύση των κινητοποιήσεων

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Νιγηρία: Προσωρινή παύση των κινητοποιήσεων



Την αναστολή των κινητοποιήσεων για το Σαββατοκύριακο αποφάσισαν οι Νιγηριανοί εργαζόμενοι ώστε οι συνδικαλιστές να... μετακινηθούν στην πρωτεύουσα Αμπούτζα για τη συνέχιση των συνομιλιών με την κυβέρνηση. Ωστόσο οι διαμαρτυρίες για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων παραμένουν όπως και τα περιστατικά βίας.

Τα συνδικάτα είχαν ανακοινώσει απεργιακές κινητοποιήσεις για το Σαββατοκύριακο από κοινού με τις διαδηλώσεις για το διπλασιασμό της τιμής των καυσίμων που επιβάρυνε τη ζωή μεγάλου μέρους των Νιγηριανών.

Η απόφαση, όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος συνδικάτων, αφορά όλους τους εργαζόμενους που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι θα αρχίσουν εκ νέου οι κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξει συμφωνία με την κυβέρνηση.

Στην απεργία είχαν προειδοποιήσει ότι θα κατέβαιναν από το Σαββατοκύριακο και οι εργαζόμενοι στην πετρελαιοβιομηχανία, την μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τη χώρα.

Παράλληλα, για πέμπτη ημέρα χιλιάδες Νιγηριανοί βγήκαν στους δρόμους σε διαμαρτυρία για τιμές των καυσίμων που διπλασιάστηκαν από τις αρχές του μήνα μετά την κατάργηση κρατικής επιδότησης.

Εντωμεταξύ, τα περιστατικά θρησκευτικής βίας συνεχίζονται.

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πυρπολήθηκαν τεμένη σε μουσουλμανικό χωριό.

Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Πέμπτης όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, πλήθος που προερχόταν από το χριστιανικό χωριό Ιμπούρ, επιτέθηκε στο μουσουλμανικό Γκουαλάμ, πυρπολώντας σπίτια και τζαμιά.
voria.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!