tromaktiko: Καθυστέρηση στο εμπάργκο κατά του Ιράν ζητά η Ελλάδα

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Καθυστέρηση στο εμπάργκο κατά του Ιράν ζητά η Ελλάδα



Καθυστέρηση στην επιβολή του εμπάργκο στο Ιράν έως οχτώ μήνες επιδιώκει η Ελλάδα, προκειμένου να εξασφαλίσει... νέες πηγές για τις εισαγωγέςπετρελαίου, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, το οποίο επικαλείται Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο.

«Θα προτιμούσαμε το εμπάργκο να εφαρμοστεί σε οχτώ μήνες και σταδιακά αλλά αυτό είναι κάτι που είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση,» δήλωσε ο Έλληνας αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «αυτό θα μας έδινε την ευκαιρία να μειώσουμε σταδιακά τις προμήθειες από το Ιράν και να εμποδίσουμε ένα σοκ στην οικονομία».

«Εάν αυτό το πετρέλαιο σταματήσει, τότε θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα», σημείωσε ο αξιωματούχος, συμπληρώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει με άλλες χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και τη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Γαλλία επιδιώκει μία τρίμηνη περίοδο για την εφαρμογή του εμπάργκο, ενώ η Ιταλία βρίσκεται κοντά στην Ελλάδα.

«Υπάρχει κατανόηση από τις Βρυξέλλες για τη θέση μας. Μία από τις επιλογές μας είναι να ζητήσουμε εξαίρεση από οποιαδήποτε απόφαση η οποία θα μας δίνει μερικούς μήνες επιπλέον για να προσαρμοστούμε», σημείωσε ο Έλληνας αξιωματούχος.
voria.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!