tromaktiko: «Σάλπι» λαμπρός τον οδηγεί!

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

«Σάλπι» λαμπρός τον οδηγεί!



Μπορεί να είχε το μυαλό στην ΑΕΚ, μπορεί να προβλημάτισε αμυντικά αλλά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με γκολ και κερδισμένο πέναλτι οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο 2-1 επί του Εργοτέλη!


Ρομπέρ και Μπαλάφας βασικοί

Ο Λάζλο Μπόλονι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει δύο νέα πρόσωπα στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, τους Μπαλάφα και Ρομπέρ. Ο πρώτος πήρε την θέση του τιμωρημένου Μαλεζά, ενώ ο δεύτερος του τραυματία Γεωργιάδη.

Το περιβραχιόνιο ο «Σάλπι»

Ο Ρουμάνος τεχνικός με το αγαπημένο του 4-2-3-1 τοποθέτησε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Έτο και αριστερά τον Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσιρίλο και Μπαλάφας. Αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Λαζάρ, με τον Φωτάκη να αγωνίζεται στον άξονα και τους Σαλπιγγίδη και Ρομπέρ στις πτέρυγες. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης αγωνίσθηκε ο Αθανασιάδης.

Χειροκροτήθηκε ο «Κούτσια»

Πρώτη εμφάνιση του Βασίλη Κουτσιανικούλη στην Τούμπα, αυτή την φορά όμως ως αντίπαλος μετά την μετακίνηση του το Καλοκαίρι στον Εργοτέλη. Ο Λαρισαίος που χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ αγωνίσθηκε στα πλάγια. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το νέο λουκ του βραχύσωμου επιθετικού.

Με σφιχτό κέντρο

Ο Νίκος Καραγεωργίου επέλεξε να ξεκινήσει με τον Πίρσον κάτω από τα δοκάρια. Χίμπλιγκερ και Σασιασβίλι στο κέντρο της άμυνας, ο Βίσιο αριστερά, ο Γιαλούσης δεξιά και οι Μπέτο , Ολίσε και Κυριακίδης στην μεσαία γραμμή. Στην επίθεση θα βρίσκονται οι Λεάλ, Κουτσιανικούλης και Κατσικοκέρης.

Πίεσε από τα αριστερά

Με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή απειλεί στο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ που επέβαλε χωρίς να δυσκολευτεί το δικό του παιχνίδι αναγκάζοντας τον Εργοτέλη να παίξει παθητικά. Οι κρητικοί έδειχναν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην δεξιά πλευρά με τον Γιαλούση να τα ακούει συχνά πυκνά από τον Καραγεωργίου.

Έχασε το κέντρο, εξοργίστηκε ο Μπόλονι

Τα αμυντικά κενά του ΠΑΟΚ ο Εργοτέλης δεν τα εκμεταλλεύτηκε σωστά. Κάποια χλιαρά σουτ που έγιναν από τους Λεάλ και Κουτσιανικούλη δεν ανησύχησαν τον Γλύκο. Η παρουσία των κρητικών στα καρέ τους ΠΑΟΚ ενόχλησε τον Λάζλο Μπόλονι που τα έβαλε με τους παίκτες του για την κακή διαχείριση που έκαναν στις επιθετικές προσπάθειες του αντιπάλου. Μάλιστα ο Εργοτέλης με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιώρου είσαι 6 σουτ τα 4 στην εστία, ενώ ο ΠΑΟΚ 5 από αυτά τα δύο προς την εστία.

Αποδοκιμασίες για Ζαγοράκη

Αρκετές φορές ακούστηκαν σήμερα στην Τούμπα αποδοκιμασίες κατά του Θόδωρου Ζαγοράκη και της διοίκησης που ασκεί τον τελευταίο χρόνο. Οι φωνές πλέον πληθαίνουν και σε κάθε παιχνίδι υπάρχει έντονη κριτική. Ο πρόεδρος του Δικεφάλου καλείται πλέον και εδώ να βρει λύση. Βεβαίως υπάρχουν και αποδοκιμασίες από μια άλλη μερίδα φιλάθλων γι’ αυτά που ακούγονταν.

Το κάρφωσε και το πανηγύρισε

Ο ΠΑΟΚ που μετά το 15λεπτό έπεσε λες και ήταν υπνωτισμένος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 32ο λεπτό από ένα «δικό» του παιδί τον Βασίλη Κουτσιανικούλη. Μετά από τραγικό λάθος του Μπαλάφα που γύρισε από μεγάλη απόσταση τη μπάλα πίσω ο Κουτσιανικούλης βρέθηκε τετ α τετ με τον Γλύκο, πέρασε τη μπάλα από πάνω του και από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα! Ο Λαρισαίος επιθετικός έδειξε να το χαίρεται με τους φιλάθλους του Δικεφάλου να τον αποδοκιμάζουν έντονα.

Ζήτησε δύο φορές πέναλτι ο ΠΑΟΚ

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα στο αμέσως επόμενο λεπτό. Η μπάλα να μην απομακρύνεται από την περιοχή του Εργοτέλη κατά την οποία έγιναν αλλεπάλληλα σουτ. Ο Θάνου στην συνέχεια της φάσης «έκλεισε» τα μάτια του σε ανατροπή του Φωτάκη από τον Ολίσε. Η δεύτερη φάση σημειώθηκε στο 41ο λεπτό με τον Σαλπιγγίδη να γκρεμίζεται από τον Σασιασβίλι.

Πηγή κινδύνου η άμυνα

Το παιχνίδι προς το κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου πήρε φωτιά. Ο Εργοτέλης με αντεπιθέσεις φωτιά έκανε την Τούμπα να αναστενάζει. Σε μια από αυτές οι φιλοξενούμενοι θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με 2 γκολ διαφορά. Στο 38’ ο Κουτσιανικούλης πέταξε στον Γιαλούση και ως από μηχανή θεός ο Ρομπέρ έκοψε την τελευταία στιγμή.

Φωνές από τον κόσμο

Τα παιδικά λάθη στην αμυντική κυρίως γραμμή συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο με τον κόσμο αντιδρά με την αγωνιστική συμπεριφορά που δείχνουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές. Μάλιστα ο Λεάλ στο 48ο λεπτό θα μπορούσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι αν η επιλογή του ήταν πιο ομαδική. Ο Αργεντινός προτίμησε το σουτ αντί να πασάρει στο επερχόμενο Κατσικοκέρη.

Γκολ ο Σαλπιγγίδης

Κι ενώ ο ΠΑΟΚ κινδύνευε περισσότερο να δεχθεί δεύτερο γκολ, από το να βάλει, σε μια οργανωμένη επίθεση στο 55’ ο Ρομπέρ με μια κούρσα από τα αριστερά έβγαλε παράλληλη σέντρα προς την εστία του Πίρσον με τον Σαλπιγγίδη με προβολή να ισοφαρίζει σε 1-1 και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια.

Ανέβασε στροφές ο Δικέφαλος

Το γκολ του αρχηγού ξύπνησε τον ΠΑΟΚ που έβγαλε περισσότερο πάθος στο παιχνίδι του, αλλά και πίεση στα καρέ του Εργοτέλη. Στο 60’ ο Σαλπιγγίδης καταφέρνει να ξεφύγει από τον προσωπικό του αντίπαλο κάνοντας την σέντρα με τον Ρομπέρ να πηδάει στο δεύτερο δοκάρι όμως η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πίρσον.

Λύτρωση στο 80’

Οι Θεσσαλονικείς που είχαν «φορτώσει» την επιθετική τους γραμμή κέρδισαν πέναλτι με τον Σαλπιγγίδη στο 79ο λεπτό. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα με τον Ηλία Κυριακίδη να έχει σηκωμένο πάνω από το επιτρεπτό το χέρι του. Αυτή την φορά ο Θάνος το είδε και υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Λίνο ανέλαβε να το εκτελέσει στέλνοντας την μπάλα να περάσει κάτω από το σώμα του Πίρσον.

MAN OF THE MATCH: Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, ενώ κέρδισε το πέναλτι που έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να πάρει το τρίποντο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πηγή κινδύνου η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε τόσο με τον Κουτσιανικούλη, όσο και με τον Λεάλ να τους περιορίσουν σημαντικά

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σορέν Πίρσον ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν από τον Εργοτέλη. Είχε πολύ καλές επεμβάσεις ο 27χρονος πορτιέρο με τους παίκτες του ΠΑΟΚ σε αρκετές περιπτώσεις να του δίνουν συγχαρητήρια.

Η ΓΚΑΦΑ: Το λάθος του Ηλία Κυριακίδη στο 79’ ήταν καθοριστικό. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι με τον Λίνο να ευστοχεί και να δίνει το τρίποντο στην ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δημήτρης Θάνος και οι συνεργάτες του έκαναν πολλά λάθη στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη. Ο ρέφερι από τα Γρεβενά δεν έδωσε δυο πέναλτι εις βάρος των κρητικών, ενώ και οι δύο ομάδες διαμαρτύρονται για ανύπαρκτα όφ σαιτ που υπέδειξαν οι δύο επόπτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ με το μυαλό στην ΑΕΚ λίγο έλειψε να «πετάξει» στο καλάθι τν αχρήστων πολύτιμους βαθμούς για την κούρσα που μαίνεται στην πρώτη πεντάδα του Πρωταθλήματος. Ο Εργοτέλης που στάθηκε εξαιρετικά στην Τούμπα από λεπτομέρειες έχασε τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έττο, Τσιρίλο, Μπαλάφας, Λίνο, Γκαρσία, Λαζάρ(63’ Γιάννου), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Ρομπέρ(76’ Σταφυλλίδης), Αθανασιάδης.
Εργοτέλης: Πίρσον, Τζανακάκης, Βίσιο, Χίμπλιγκερ, Σασιασβίλι, Μπέτο(85’ Χατζί), Ολίσε, Φραγκουλάκης, Λεάλ(77’ Μπούντιμιρ), Κουτσιανικούλης(66’ Φραγκουλάκης), Κατσικοκέρης.

www.gazzetta.gr

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!