tromaktiko: Για την δημοκρατία...

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Για την δημοκρατία...



-Λένε στη Νάπολη :
-"Αν βρεθείς υποχρεωτικά σε μια λίμνη με κροκόδειλους, το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να αποξηράνεις τη λίμνη"...

Ας το δουμε στη χωρα μας:
-Τα κόμματα και οι κεντρικές τους επιτροπές ΔΕΝ έχουν ΑΣΥΛΙΑ !

-Οι εκλεγμένοι βουλευτές (το βλέπουμε) βάζουν πάνω από την ΠΑΤΡΙΔΑ και το λαό, το κόμμα, για να προταθούν πάλι και να εκλεγούν... (το χρήμα και τη δόξα ουδείς...).

-Οι βουλευτές εκλέγονται μέσα απ' τα εταιρικά σχήματα των κομματικών οργανισμών που ( υποτίθεται) ότι έχουν ένα πολιτικό ιδεολογικό στίγμα. Αν ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ το όποιο ιδεολογικό στίγμα τους , μέσα από το οποίο έχουν εκλεγεί - Εχουν ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ !

-Τα κόμματα και οι κεντρικές τους επιτροπές ΔΕΝ έχουν ΑΣΥΛΙΑ !
-Πρέπει λοιπόν να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !
-Να μην ΒΙΑΖΟΥΝ την συνείδηση των βουλευτών με την απειλή διαγραφής , ώστε να περνάνε τις γραμμές τους ... προδίδοντας την πατρίδα ,το λαό και την συνείδησή τους...(όπως λένε...).

-Πώς - αφού ευθύνονται συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα - ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους προσάγουμε στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ;
-Ετσι φαίνεται -όμως ΔΕΝ είναι ΕΤΣΙ:
-ΟΛΟΙ αναδείχτηκαν μέσα από τα κόμματα...
-Μας ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ : ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ... τα οποία λειτουργούν ως εταιρικά σχήματα με πρόεδρο, γραμματέα, κλπ. Ο ρόλος τους , όπως ορίζουν τα νομοθετικά πλαίσια είναι να προάγουν τους Δημοκρατικούς ΘΕΣΜΟΥΣ.
-Ομως τα κόμματα ως οργανισμοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ, όπως και οι βουλευτές. Οι τελευταίοι αναδεικνύονται μέσα από την κομματική ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ που προτείνουν.
-Κι εδώ είναι η ΛΥΣΗ του προβλήματος...
-ΠΟΥΛΑΝΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ...
-Αν οι πολίτες τους εκλέξουν βάσει του ιδεολογικού τους προγράμματος , για να κυβερνήσουν τη χώρα, και αυτή (η ιδεολογική γραμμή) αλλάξει στην πορεία -και μάλιστα με ζημία- του λαού που τον εξέλεξε, τότε ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ο κομματικός οργανισμός , το κόμμα...
-Τα μέλη των κεντρικών επιτροπών που απαρτίζουν τα κόμματα αλλά και οι υπεύθυνοι σύμβουλοι - διαχειριστές ΔΕΝ είναι αναγκαστικά εκλεγμένοι βουλευτές - ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ !
-Ακούμε τις δηλώσεις:
-"Είμαι ο ύπαρχος του πλοίου που λέγεται Ελλάδα". Η δήλωση ανήκει στον αντιπρόεδρο Ευ. Βενιζέλο...
-"Κάναμε τεράστια λάθη στις επιλογές μας - το παραδεχόμαστε".Μιχ. Χρυσοχοϊδης.
-Η πολιτική "τέχνη" ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ λάθη , σε ΒΑΡΟΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ , ενώ οι ίδιοι καλύπτονται πίσω από από την "βουλευτική ασυλία"...νομοθετώντας και ψηφίζοντας , στέλνοντας τον λαό στην ανεργία, στους δρόμους ως αστέγους και τελικά στην αυτοκτονία...
-Η "βουλευτική ασυλία" που είναι ασύμβατη, παραβιάζοντας το άρθρο 4 παρ.1 : " Ολοι οι Ελληνες είναι ΙΣΟΙ ενώπιον του ΝΟΜΟΥ ".
-Γιατί να έχουν τέτοια "υπερπρονόμια" ... και κυρίως το ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ (όταν περιπέσουν σε σφάλματα διακυβέρνησης που επηρεάζουν - εκ του αποτελέσματος - ΑΡΝΗΤΙΚΑ τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών της χώρας;

-Ζητούμε τη ΒΟΗΘΕΙΑ κάθε σκεπτόμενου πολίτη...ώστε:

1) Να γίνει αγωγή και να ζητηθεί αποζημίωση για πρόκληση ιδιαιτέρως μεγάλης βλάβης κατά του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και για μέγιστες οικονομικές απώλειες.
2) "Ασφαλιστικά μέτρα" με αναστολή λειτουργίας των γραφείων τους.
3) Παραπομπή σε ποινικά δικαστήρια των υπεύθυνων - διαχειριστών (δεν είναι όλοι βουλευτές) όσων βρίσκονται στην ιεραρχία του κόμματος... για κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος. Διορίζοντας όλους αυτούς ως golden boys θέσεις κλειδιά με τεράστιους μισθούς...

-Οι βουλευτές ας ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ως ανεξάρτητοι..εκεί θα φανεί αν τους ενδιαφέρει το καλό του λαού...

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!