tromaktiko: Σχετικά με τον αντικαπνιστικό νόμο

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Σχετικά με τον αντικαπνιστικό νόμο



Θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση μου και όχι μόνο την δυσαρέσκιά μου πλέον για την μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα... μαζικής εστίασης της Ξάνθης -της πόλης που ζω -αν και πιστεύω ότι η ίδια κατάσταση υπάρχει σε όλη τη χώρα .
Προκαταβολικά να σας πω ότι ήμουν καπνιστής για πάνω από εικοσιπέντε χρόνια και έχω λίγα χρόνια σε διακοπή και οι απόψεις του τύπου καφές χωρίς τσιγάρο ή ένα τσιγάρο μετά το φαγητό μου ακούγονται πλέον αστείες .
Δεν υπάρχει πλέον κατάστημα που όχι μόνο να σε επιτρέπει αλλά σε παροτρύνει με τον τρόπο του να καπνίσεις ελεύθερα .
Αν σε περίπτωση ΄΄ τολμήσεις ΄΄ να διαμαρτυρηθείς λαμβάνεις την ίδια γνωστή πλέον απάντηση για την κρίση και αν το απαγορεύσουμε δεν θα έρθουν στο μαγαζί κλπ.
Η απάντηση που πρέπει να πάρουμε από τις κατά τόπους αρχές και το αρμόδιο υπουργείο είναι αν υπάρχει νόμος και αν θα εφαρμοστεί ποτέ .
Στις χώρες που εφαρμόσθηκε κάθετα-ακόμα και στην γειτονική μας Τουρκία- είχαν όλα τα προβλήματα τους λυμένα ? Όχι είχαν ή απέκτησαν κοινωνική συνείδηση , ήταν ή έγιναν νομοταγείς .
Με την ίδια λογική στο όνομα της κρίσης να αφήνουμε τα καταστήματα αυτά να σερβίρουν ακατάλληλα τρόφιμα και ποτά και τις εργασιακές σχέσεις καθόλα παράνομες .
Ποιος θα κάνει όμως έλεγχο όταν ο διευθυντής υγειονομικού είναι και αυτός φανατικός καπνιστής ?
Οι πόλεις μας έχουν ανάγκη από όμορφα καφέ και εστιατόρια που θα προσφέρουν γουστόζικες και καινοτόμες επιλογές ,πραγματικές υπηρεσίες και φιλικές τιμές προσιτές σε όλες τις ηλικίες και όλη την οικογένεια.
Πάνω από όλα όμως σε υγιεινό περιβάλλον !!
Σέβομαι την ιδιαιτερότητα αυτής της εξάρτησης αλλά ως εκεί . Η συντεταγμένες κοινωνίες πρέπει να κινούνται κατ΄ αρχήν στην νομιμότητα .

Αναγνώστης

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!