tromaktiko: Κόψτε επιδόματα

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Κόψτε επιδόματα



Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά την ελληνική κυβέρνηση (καθώς βάσει του χρονοδιαγράμματος που αποφασίστηκε στο Eurogroup στη Σύνοδο Κορυφής...
της ερχόμενης Δευτέρας θα πρέπει να παρουσιαστεί ένα προσχέδιο με τα μέτρα και τις διαρθρωτικές αλλαγές έως το 2015) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε χθες το βράδυ, αμέσως μετά την επιστροφή από τις Βρυξέλλες με τους εκπροσώπους της τρόικα ενώ αμέσως μετά ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για τις επαφές του.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών κατά τη συνάντηση με την τρόικα, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, διαμορφώθηκε όλο το περίγραμμα των ειδικότερων συζητήσεων που πρέπει να γίνουν και των θεμάτων που πρέπει να αποσαφηνιστούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ουσιαστικό περιεχόμενο του νέου προγράμματος.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι ενέργειες που θα γίνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τον ιδιωτικό τομέα ως προς το PSI και συμφωνήθηκε ότι συναντήσεις θα συνεχιστούν με πολύ εντατικούς ρυθμούς σήμερα και τις αμέσως επόμενες μέρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση έγινε συζήτηση για τα πρόσθετα, διορθωτικά μέτρα που καλείται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση για να καλυφθούν οι αποκλίσεις στον προϋπολογισμό του 2011(που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ). Και οι δύο πλευρές επεσήμαναν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για την επιβολή νέων, εισπρακτικού χαρακτήρα, μέτρων και για το λόγο αυτό οι προσπάθειες για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό θα πρέπει να γίνουν στο σκέλος των δαπανών.

Ειδικότερα, η τρόικα πιέζει για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια (σώματα ασφαλείας, γιατροί κλπ), εκτιμά ότι βρίσκονται σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα οι δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων ενώ εκτιμά ότι είναι δυνατόν να εξοικονομηθούν κεφάλαια από τις μειώσεις κοινωνικών επιδομάτων(συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων ανεργίας) και φοροαπαλλαγών.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!