tromaktiko: Σπείρα έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα και με απάτες έπαιρνε αποζημιώσεις από ασφάλειες

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Σπείρα έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα και με απάτες έπαιρνε αποζημιώσεις από ασφάλειες



Χειροπέδες στα μέλη μιας πενταμελούς εγκληματικής οργάνωσης πέρασαν οι αστυνομικοί.
Τα μέλη της έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ άλλοι δράστες δήλωναν ψευδείς αναφορές κλοπής για να παίρνουν και αποζημιώσεις από ασφαλιστικές εταιρείες…Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο Τύπου της ΓΑΔΘ, εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, πενταμελής εγκληματική οργάνωση, με τη σύλληψη 2 Ελλήνων, 2 αλλοδαπών (ένας άνδρας και μία γυναίκα) και 1 ομογενούς (που είναι προσωρινά κρατούμενου), ηλικίας από 28 έως 45 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και επιπλέον για τους 2 Έλληνες και την αλλοδαπή γυναίκα, για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Οι πέντε συλληφθέντες συνέστησαν εγκληματική οργάνωση και από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα. Είχαν κλέψει ειδικότερα 2 αυτοκίνητα και 1 μοτοσικλέτα και στη συνέχεια τα έκρυψαν σε υπόγειο χώρο στάθμευσης ενός εμπορικού καταστήματος στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, φρόντιζαν για τη συνεχή μετακίνηση των οχημάτων και για τις αλλαγές των πινακίδων κυκλοφορίας, προκειμένου να μην εντοπιστούν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλήθος εγγράφων και κλειδιών διαφόρων οχημάτων, μη κρατικές (πλαστές) πινακίδες οχημάτων, 1 σπρέυ πιπεριού, 1 σιδερένια αστυνομική ράβδος, 1 μαχαίρι και 3 φυσίγγια των 9 χιλιοστών.

Επίσης, σε έρευνα που έγινε στην μπαγκαζιέρα της μοτοσικλέτας ιδιοκτησίας του 45χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1 πιστόλι 9 χιλιοστών, με γεμιστήρα εντός του οποίου υπήρχαν 2 σφαίρες 9 χιλιοστών, 1 χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και 12 σφραγίδες διαφόρων εταιριών και υπηρεσιών.

Οι αστυνομικοί, πέρα από τα πέντε μέλη της σπείρας σχημάτισαν δικογραφία και σε βάρος άλλων έξι ατόμων, ηλικίας από 28 έως 54 ετών, με την κατηγορία της απάτης κακουργηματικής μορφής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ένας 31χρονος δήλωσε ψευδώς στις αστυνομικές αρχές την κλοπή πολυτελούς αυτοκινήτου, του οποίου ήταν συνιδιοκτήτης από κοινού με 54χρονη, εξαπατώντας με αυτόν τον τρόπο την ασφαλιστική του εταιρία και λαμβάνοντας αποζημίωση 19.000 ευρώ.

Ψευδή δήλωση κλοπής του πολυτελούς αυτοκινήτου του πραγματοποίησε στις αστυνομικές αρχές και ένας 48χρονος, με την πρόθεση να λάβει υψηλή αποζημίωση από την ασφαλιστική του εταιρία.

Τα παραπάνω αυτοκίνητα οι δύο δράστες τα έδωσαν σε έναν 28χρονο, προκειμένου να τα κρύψει και αυτός στη συνέχεια τα παρέδωσε σε έναν 46χρονο, για τον ίδιο σκοπό. Ο 46χρονος, τελικά, παρέδωσε τα αυτοκίνητα στον 45χρονο αρχηγό της οργάνωσης για να τα χρησιμοποιεί.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 45χρονου και σε υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος στη Δυτική Θεσσαλονίκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 19 αυτοκίνητα και 3 μοτοσικλέτες, μεταξύ των οποίων και τα προαναφερθέντα οχήματα, ενώ διερευνάται η νομιμότητα κατοχής και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των υπόλοιπων αυτοκινήτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
thestival.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!