θα κατασκευαστεί στην περιοχή, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.
Το ελληνικό γιαούρτι μπήκε δυναμικά στην αγορά της Αμερικής το 2008, ενώ οι Έλληνες της Νέα Υόρκης βοήθησαν στην διάδοσή του.
Μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παρασκευής ελληνικού γιαουρτιού στις ΗΠΑ, η Chobani ανήκει σε τούρκο μετανάστη.
Από την άλλη πλευρά, η πολιτεία της Νέας Υόρκης κυριαρχεί στην αγορά του γιαουρτιού στην Αμερική, ενώ οι θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί βοήθησαν αρκετά την τοπική οικονομία ιδιαίτερα σήμερα.
Δείτε το διάγραμμα αύξησης των πωλήσεων του ελληνικού τύπου γιαουρτιού από την εταιρεία Chobani, όπως την παρουσίασε το Business Insider