Από τα σχόλια των αναγνωστών που κατηγορούσαν τον συγγραφέα του παραπάνω άρθρου γιατί δεν κατάλαβαν την προφανή ειρωνεία για την οποία μιλούσε... κατά των πολιτικών που δεν ασχολούνται με τα νομοσχέδια που ψηφίζουν, κατάλαβα γιατί η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά με τέτοια "κεφάλια" που έχουμε...
Δυστυχώς δεν ξέρουν κάποιοι να διαβάζουν. Αρκείστε μόνο σε μια γρήγορη επιφανειακή ανάγνωση χωρίς να ολοκληρώνετε και να κατανοειτε σχεδόν ποτέ ολόκληρο το κείμενο.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο "έγκλημα" που υπάρχει και αντικατοπτρίζεται σχεδόν όλους τους Έλληνες...
Οι Έλληνες δεν ξέρουν να διαβάζουν κύριοι...
Οι Έλληνες δεν έχουν μάθει να διαβάζουν...
Και με το διάβασμα δεν εννοώ φυσικά τα βιβλία που διαβάζαμε παπαγαλία για να δώσουμε εξετάσεις γιατί έτσι μάθαμε από το εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Διαβάζω δε σημαίνει η αποστήθιση μερικών παραγράφων με σκοπό να μας εξετάσουν αλλά η ικανότητα να κατανοείς πραγματικά και να σου γίνεται "βίωμα" αυτό που διάβασες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με μια με μια επιφανειακή ανάγνωση στα γρήγορα την ώρα του πρωινού καφέ.
Σε περιπτώσεις όπως τα νομοσχέδια, τα μνημόνια και όλα αυτά τα συναφή θα πρέπει να μελετήσει κάποιος πραγματικά πολλές ώρες ίσως και ημέρες για να καταλάβει τέτοια κείμενα. Αν το σκεφτείτε δεν είναι εύκολη δουλειά γιατί θα πρέπει κάποιος να γνωρίζει αρκετές νομικές και οικονομικές ορολογίες και φυσικά να περνά τον μεγαλύτερο χρόνο του σε ένα γραφείο μελετώντας. Από το να διαβάσουν εφημερίδες για να είναι ενημερωμένοι μέχρι και το τελευταίο γράμμα ή e-mail που τους στέλνουν οι πολίτες. Για αυτό πληρώνονται από εμάς άλλωστε και μάλιστα διορίζουν και 5-6 βοηθούς-κολλητούς στο γραφείο τους για αυτή τη δουλειά.
Επειδή όμως και οι πολιτικοί είναι μέρος της κοινωνίας μας και εμείς σαν κοινωνία δεν ξέρουμε να διαβάζουμε, δεν μπορεί να περιμένει κάποιος από ένα τσούρμο κομματικούς παράγοντες οι οποίοι έχουν εκφυλιστεί από μικροί (σε φαινόμενα απάτης, διαφθοράς, κλεψιάς, ρουσφετιών ) να ξέρουν και αυτοί να διαβάζουν!
Το διάβασμα απαιτεί κάποιον κόπο και ένα νοητικό υπόβαθρο και φυσικά μια παιδεία.
Η παιδεία και το νοητικό υπόβαθρο αυτών που είναι εκλεγμένοι από τους πολίτες εκφράζει απολύτως την παιδεία και το νοητικό υπόβαθρο των πολιτών.
Και επαναλαμβάνω πάλι (για όσους δεν κατάλαβαν στην προηγούμενη ανάρτηση): ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΑΤΕ;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ