tromaktiko: ΚΥΠΡΟΣ: Προβλήματα δημιουργεί η απόφαση των ελεγκτών να απέχουν από υπερωριακή εργασία

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ: Προβλήματα δημιουργεί η απόφαση των ελεγκτών να απέχουν από υπερωριακή εργασία



Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργήσει η απόφαση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να απέχουν από υπερωριακή εργασία...
και ήδη άρχισαν να παρουσιάζονται καθυστερήσεις πτήσεων, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζου.

Κληθείς να σχολιάσει σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ο κ. Φλουρέντζου είπε ότι η απόφαση τους να σταματήσουν την υπερωριακή εργασία, επειδή η αποζημίωσή τους θα βασίζεται στην πιο χαμηλή βαθμίδα της κλίμακας, ''δημιουργεί προβλήματα καθυστερήσεων και προβλήματα στην περιοχή πληροφοριών πτήσεων''.

''Σίγουρα είναι σοβαρά προβλήματα'', είπε ο κ. Φλουρέντζου και πρόσθεσε ''χρειαζόμαστε όλοι τη φώτιση, ούτως ώστε να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή για την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι, ούτως ώστε να κρατηθεί η οικονομία του τόπου''.

Ανέφερε επίσης ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί η χρυσή τομή.

Όσον αφορά το θέμα του ΟΣΕΛ και κατά πόσον διαπιστώνεται κακοδιαχείριση των 28 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει ο Οργανισμός, ο Υπουργός Συγκοινωνιών δήλωσε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να αναφέρει αν διαπιστώθηκε ή όχι κακοδιαχείριση και πως ''εκείνο το οποίο μπορώ να πω είναι ότι υπό εξέταση βρίσκεται το οργανικό δέντρο της εταιρίας και η μισθοδοσία όλων, ούτως ώστε εκείνοι που πραγματικά προσφέρουν, ανάλογα με τη θέση τους, να αμείβονται κατά τον ανάλογο τρόπο''.

''Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία κατά την οποία η ομάδα εργασίας συζητά με τον ΟΣΕΛ τα θέματα των λογαριασμών, σε μια προσπάθεια να διευκρινιστούν τόσο τα προβλήματα ρευστότητας τα οποία έχουν παρουσιαστεί και τί πρέπει και εμείς από δικής μας πλευράς να κάνουμε, ούτως ώστε να μην υπάρξουν ξανά προβλήματα ρευστότητας, είτε στον ΟΣΕΛ, είτε σε οποιαδήποτε εταιρία'', συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι ''στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις δημόσιες συγκοινωνίες, γιατί θεωρούμε ότι είναι ένα επίτευγμα αυτής της διακυβέρνησης, χωρίς να στραγγαλίζουμε σε καμιά περίπτωση τις εταιρίες, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούμε παρά να ασκούμε τον απαραίτητο έλεγχο, ούτως ώστε να είμαστε πλήρως βέβαιοι ότι τα χρήματα του δημοσίου, τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη, δαπανώνται με τον πιο σωστό τρόπο''.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι δεν θα παρουσιαστούν ξανά προβλήματα που θα δικαιολογούν απεργιακά μέτρα, ''αν όλοι επιδείξουν καλή θέληση και αν όλοι αντιληφθούν ότι θα πρέπει να εργαστούμε προς μια κατεύθυνση χωρίς να προσπαθούμε ο ένας να επιβάλει στον άλλο τη θέση του''.

''Εμείς σαν Υπουργείο, σαν Κυβέρνηση, θα κάνουμε εκείνο το οποίο πρέπει να κάνουμε μέσα στα πλαίσια της σύμβασης, για να ενισχύσουμε τις εταιρίες για να μπορούν να λειτουργούν τις δημόσιες μεταφορές, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι θα φύγουμε εκτός πλαισίων της σύμβασης'', είπε ο κ. Φλουρέντζου.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!