tromaktiko: Πυρετώδεις συσκέψεις στην ΝΔ - Όχι σε νέα μέτρα και εκλογές πριν το Πάσχα

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Πυρετώδεις συσκέψεις στην ΝΔ - Όχι σε νέα μέτρα και εκλογές πριν το Πάσχα



Όχι στην κατάργηση της μεταβατικής περιόδου για την απελευθέρωση των φορτηγών και όχι στις οριζόντιες περικοπές επικουρικών συντάξεων λεει η Νέα Δημοκρατία , επιδιώκοντας να υπάρξει στροφή των αρμοδίων υπουργών Γ. Κουτρουμάνη και Μ. Βορίδη...

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με την συμμετοχή των κ.κ. Σταϊκούρα , Μηταράκη, Σταμάτης και Λαζαρίδης εξετάστηκαν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα καθώς και η επιστολή του κ. Βορίδη προς τους αρχηγούς των κομμάτων για την απελευθέρωση των φορτηγών αλλά και τα σχέδια Κουτρουμάνη για κλιμακούμενες μειώσεις των επικουρικών.
Κι όλα αυτά ενόψει της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη όπου αναμένεται να κατατεθεί ένα κρίσιμο πολυνομοσχέδιο. Τα αποτελέσματα της σύσκεψης του γαλάζιου οικονομικού επιτελείου θα συζητηθούν στην πρωϊνό καφέ που θα έχει με τους συνεργάτες του. Η γραμμή για εκλογές πριν το Πάσχα παραμένει σταθερή στη Λεωφόρο Συγγρού.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Κ. Γκιουλέκα στο κρατικό ραδιόφωνο όπου σημείωσε ότι μέχρι το Πάσχα πρέπει πάση θυσία να έχει ολοκληρωθεί το κούρεμα κι αν δε γίνει σε κάθε περίπτωση πρέπει να πάμε σε εκλογές.
Οι πιέσεις που στην ΝΔ εντοπίζουν κυρίως στην Ιπποκράτους και τον ΛΑΟΣ για παράταση της θητείας της κυβέρνησης γίνονται αφορμή για αντιδράσεις όπψως αυτή του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κων/νου Μαρκόπουλου, ο οποίος είπε στο κρατικό ραδιόφωνο πως τέλειωσε ο μήνας του μέλιτος και τα κουφέτα για την μεταβατική κυβέρνηση.
Στο ίδιο πλαίσιο θεωρούν στην ΝΔ ότι κινούνται και οι συζητήσεις για την λήψη μέτρων από την υπάρχουσα κυβέρνηση αλλά παραμένουν αμετακίνητοι. Χαρακτηριστική είναι η φράση του Θεόδωρου Καράογλου στο ραδιόφωνο του Σκάι όπου σημείωσε πως η ΝΔ δεν συζητά για νέα μέτρα και πως σε κάθε περίπτωση τα όποια νέα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση.
Καθοριστική αναμένεται να είναι η τοποθέτηση του Α. Σαμαρά στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης ενώ ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν το τοποθετήσεις τόσο των 2 αντιπροέδρων όσο και των εκλεγμένων μελών του κομματικού οργάνου.
Την Τρίτη πάντως η ΝΔ στοχοποίησε και τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΑΣΟΚ. Τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με μια σκληρή ανακοίνωση του Κ. Τζαβάρα για το θέμα των οικονομικών εισαγγελέων και την περίπτωση Καπελέρη και τον Α. Λοβέρδο με μια ανακοίνωση του Γ. Γιακουμάτου για την λειτουργία του ΕΟΠΠΥ και τα προβλήματα των φαρμακοποιών.

briefingnews.gr



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!