tromaktiko: Πανάκριβη η Βουλγαρία για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Πανάκριβη η Βουλγαρία για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης



Κάνοντας μια μικρή έρευνα στα τουριστικά γραφεία της πόλης μας, μπορεί κάποιος να βρει αρκετές επιλογές για εκδρομές στη Βουλγαρία σε πολύ ελκυστικές τιμές. Συγκεκριμένα μια διήμερη εκδρομή σε πόλη ή χιονοδρομικό κέντρο της γειτονικής χώρας που περιλαμβάνει μεταφορές, μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων, διατροφή, δωρεάν χρήση πισίνας, σάουνας, γυμναστηρίου κλπ, κυμαίνεται από...65 έως 100 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες τριήμερες εκδρομές κοστίζουν από 100 έως 150 ευρώ ανά άτομο.

Οι τιμές όμως αυτές φαίνεται πως δεν ισχύουν για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος πλήρωσε σε τουριστικό γραφείο της πόλης, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαμπάκη που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, 4.384 ευρώ για μετάβαση και διανυκτέρευση αντιπροσωπείας του Δήμου στο Dimitrovgrad της Βουλγαρίας, που μετέβη στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2011, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας του έργου "Διαποίκιλση των τουριστικών υποδομών και προϊόντων στη διασυνοριακή περιοχή - Διεθνές Κέντρο Κυνολογίας και Διασκέδασης Maritsa - Dimitrovgrad (CYNOLOGY CENTER)".

Στην αντιπροσωπεία του Δήμου δεν συμμετείχαν 40 άτομα, αλλά μόλις δύο, σύμφωνα με τα πρακτικά της 19ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης στο οποίο αποφασίστηκε στην αποστολή να συμμετέχουν ο Αντιδήμαρχος κ. Γκότσης και μία υπάλληλος του Δήμου. Ένα τρίτο άτομο που συμμετείχε στην αποστολή ως εκπρόσωπος τεχνικού συμβούλου δεν επιβάρυνε τον Δήμο, αφού τα έξοδά του πληρώθηκαν από την εταιρία του, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα πρακτικά.

Οι δύο εκπρόσωποι του Δήμου δεν διανυκτέρευσαν στην Βουλγαρία για ένα μήνα, αλλά μόλις για μία νύχτα, σύμφωνα με τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού αποφασίστηκε η μετάβαση της αποστολής να γίνει στις 18 Οκτωβρίου 2011 και η επιστροφή στις 19 Οκτωβρίου 2011.

Η αποστολή του Δήμου δεν ταξίδεψε με ναυλωμένο αεροπλάνο, αλλά οδικώς.

Δηλαδή, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για μετάβαση και επιστροφή οδικώς στην πόλη Dimitrovgrad της Βουλγαρίας, που απέχει 245 χλμ. από την Αλεξανδρούπολη, και μία διανυκτέρευση για δύο άτομα, πλήρωσε 4.384 ευρώ!

Τα συμπεράσματα δικά σας…



Τα πρακτικά της 19ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης


Η απόδειξη καταχώρησης της απόφασης στη Διαύγεια

alexpolisonline.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!