tromaktiko: «Εμπλοκή» στην απελευθέρωση των φορτηγών από τη διαφωνία τρόικας - Βορίδη

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

«Εμπλοκή» στην απελευθέρωση των φορτηγών από τη διαφωνία τρόικας - Βορίδη



Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ στελεχών του υπουργείου Υποδομών και του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας σχετικά... με το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των φορτηγών. Η εμπλοκή προέκυψε όταν τα στελέχη της τρόικας, κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Μεταφορών Μ. Βορίδη, διαφώνησαν με την απαγόρευση δραστηριοποίησης μεταφορέων τρίτων χωρών στην ελληνική αγορά.
Συγκεκριμένα, η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών, επιτρέπει μόνο εταιρίες της ΕΕ να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και όχι εταιρείες από τρίτες χώρες. Το συγκεκριμένο σημείο ανατρέπει τον νόμο Ρέππα, ο οποίος αφήνει την Ελληνική αγορά πλήρως ελεύθερη σε κάθε ημεδαπή ή αλλοδαπή εταιρία, αλλά και το νομοσχέδιο Ραγκούση που επιτάχυνε το άνοιγμα της εν λόγω αγοράς.

Από το υπουργείο Υποδομών αναφέρουν ότι η τρόικα θεωρεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη πρέπει να αποσυρθεί, όμως η ηγεσία του υπουργείου πιστεύει ότι αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα στον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεταφορέων τρίτων χωρών, όπως η Τουρκία και η Αλβανία, που υφίστανται οι αυτοκινητιστές στη χώρα μας.

Σημειωτέον ότι αυτό είναι το πλέον σημαντικό σημείο για το οποίο υπήρξε συμφωνία μεταξύ ΛΑ.Ο.Σ. και ΝΔ στην απελευθέρωση των φορτηγών και τυχόν αλλαγή του δεν αποκλείεται να επηρεάσει και τις ισορροπίες στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με σχετική δυσαρέσκεια υποδέχθηκε το τεχνικό κλιμάκιο των ελεγκτών και το σχέδιο νόμου για τα ταξί, όμως επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!