tromaktiko: Έρχεται και άλλη κακοκαιρία!

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται και άλλη κακοκαιρία!



Mπορεί να μην χιόνισε αρκετά στην Εύβοια ωστόσο στις κορυφές των βουνών η κατάσταση είναι διαφορετική.

Στην φωτογραφία που μας έστειλε ο Κώστας Κούτας, βλέπετε τα μέλη του ορειβατικού συλλόγου της Χαλκίδας που κάνουν πεζοπορία στο Ξηροβούνι. Με την θερμοκρασία να δείχνει -3 βαθμούς κελσίου, τα μέλη δεν πτοήθηκαν και έζησαν την μαγεία της φύσης.
Φέτος ο χειμώνας δεν θέλει να παρατήσει τα όπλα του, και συνεχίζει με τη μία επιδείνωση μετά την άλλη! Έτσι, καλά καλά δεν έχει σταματήσει να βρέχει απο την προηγούμενη κακοκαιρία, και περιμένουμε νέα!
Ειδικότερα, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση απο το βράδυ της δευτέρας στην Εύβοια: Σύμφωνα με το eviaweather.blogspot.com η Δευτέρα θα ξεκινήσει με λίγες συννεφιές οι οποίες πιθανό να πυκνώνουν και να δίνουν τοπικά ψιλόβροχο, όχι κατι το σημαντικό όμως. Πιθανότητα και για πρόσκαιρα ανοίγματα. Σταδιακά και απο το βράδυ και κυρίως τη νύχτα προς Τρίτη, αναμένουμε τοπικές βροχές, συνοδευόμενες και απο πτώση θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα χιονοπτώσεις ασθενούς εως μέτριας έντασης να σημειώνονται εως και τα 300μ. Η θερμοκρασία κατα τη διάρκεια της Δευτέρας δεν θα ξεπεράσει τους 8-9 βαθμούς στα πεδινά του νομού.
Την Τρίτη/Τετάρτη θα παραμείνει το βροχερό σκηνικό, με βροχές (όχι μεγάλης έντασης όπως φαίνεται μέχρι τώρα, αλλα κυρίως τοπικές, όμως κρατήστε μια επιφύλαξη καθώς ίσως έχουμε και παροδικές εξάρσεις). Η Θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση 1-2 βαθμούς εως το βράδυ, και πολύ πιθανό τη νύχτα της Τρίτης προς τα ξημερώματα της Τετάρτης να δούν κάποιες νιφάδες, και χαμηλότερα υψόμετρα απο τα προηγούμενα. Δηλαδή να έχουμε χιονοπτώσεις εως και τα 200μ περίπου στα βόρεια και κεντρικά και εως τα 300μ στα νότια. Πιθανότητα για νιφάδες και χαμηλότερα κυρίως στη βόρεια και κεντρική Εύβοια, γι' αυτό μην παραξενευτείτε αν δείτε και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο κάποιες νιφάδες το πρωί της Τετάρτης! (με επιφύλαξη) . Για την πόλη της Χαλκίδας, το κρύο σίγουρα θα είναι τσουχτερό, αφού κατα τη διάρκεια της ημέρας ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 7 περίπου βαθμούς την Τρίτη και τους 6 την Τετάρτη, ενώ την Τετάρτη το πρωί πολύ υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο. Για τη Στενή, αν και είναι αυτονόητο απο τα παραπάνω, περιμένουμε χιονόπτωση απο την Τρίτη εως την Πέμπτη το πρωί, και πιθανή χιονόστρωση κυρίως την Τετάρτη που τα φαινόμενα θα είναι λίγο περισσότερα.
Την Πέμπτη, νωρίς το πρωί θα διατηρηθούν τα φαινόμενα, και θα έχουμε τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις ανω των 100-200ων μέτρων. Νιφάδες ίσως να κατέβουν και χαμηλότερα (με επιφύλαξη). Απο το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα μείνει μόνο η συννεφιά. Απο το βράδυ προς την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή άνοδος της Θερμοκρασίας. Επειδή σίγουρα, όλοι θα ενδιαφέρεστε και για την πορεία του καιρού τον υπόλοιπο μήνα, έχουμε κάποια πρώτα στοιχεία γι΄ αυτό... Δείχνει να κάνει ένα διάλειμμα με νορμάλ καιρό στα μεσα του μήνα, αλλα δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά το ίδιο και για αργότερα (με υπονοούμενα...)
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!