αναχαίτισης πυραύλων και ρουκετών, υποστηρίζοντας ότι λόγω των "εντάσεων, της ασταθούς κατάστασης και πιθανής επερχόμενης κρίσης" στην περιοχή, τα γυμνάσια θα διεξαχθούν στα τέλη του έτους».
Επίσης επανέλαβε την ισραηλινή εμμονή στην κλιμάκωση των πολιτικών και στρατιωτικών πιέσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων προς το Ιράν: "είναι καιρός η διεθνής κοινότητα να περάσει από τα λόγια στην πράξη". Όταν ρωτήθηκε για μια ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο υπουργός τόνισε ότι το Ισραήλ "δεν πρέπει να επιφορτιστεί με μια αποστολή που οφείλει να αναλάβει η διεθνής κοινότητα, ωστόσο όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι".
Θέλοντας να παρουσιάσει το Ιράν ως μια απειλή για τις χώρες της περιοχής, αλλά και ως αρωγό του αντιδραστικού και καταπιεστικού καθεστώτος Άσαντ υποστήριξε ότι "Το Ιράν δεν συνιστά μόνο απειλή για το Ισραήλ. Για τις χώρες του Κόλπου το Ιράν είναι επίσης το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα. Το Ιράν πήρε τον έλεγχο του Ιράκ και θέλει να κάνει το ίδιο στη Σαουδική Αραβία ώστε να είναι σε θέση να υπαγορεύσει την ενεργειακή πολιτική όλου του κόσμου". Επίσης είπε ότι "Στη Συρία, το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ δεν θα άντεχε ούτε μια εβδομάδα χωρίς τη βοήθεια της Τεχεράνης", πρόσθεσε ο Λίμπερμαν τη στιγμή που η χώρα συγκλονίζεται τους τελευταίους 10 μήνες από μια εξέγερση η οποία καταστέλλεται με τη βία.
Συνέχεια στις επιθετικές κινήσεις του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ έδωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δηλώνοντας πως οι υπάρχουσες κυρώσεις εναντίον του Ιράν δεν είναι αρκετές ούτε και αποτελεσματικές ώστε να αναγκάσουν το Ιράν να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα. «Όσο δε θα επιβάλλονται αποτελεσματικές κυρώσεις εναντίον της κεντρικής τράπεζας του Ιράν και της πετρελαϊκής του βιομηχανίας, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία πρόοδος στην εγκατάλειψη εκ μέρους της Τεχεράνης της προσπάθειάς της για την κατασκευή πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο Netanyahu κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής της βουλής της χώρας.
Ταυτόχρονα, υπήρξαν διαρροές για το ισραηλινό πυρηνικό οπλοστάσιο, μιας χώρας που επίσημα δεν κατέχει πυρηνικά όπλα, αλλά στρέφεται ακόμη και με αυτά εναντίον του Ιράν θέλοντας να συμβάλλει στη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων! Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι παρεμβάσεις στον εξοπλισμό των γερμανικής ναυπήγησης υποβρυχίων που διαθέτει έχει πραγματοποιήσει το Ναυτικό του Ισραήλ. Σύμφωνα με το περιοδικό Jane's Defence Weekly τα τέσσερα υποβρύχια κλάσης Dolphin που το Ισραήλ διαθέτει είναι εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα. Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αποδέσμευση πληροφοριών για το είδος και τον αριθμό των όπλων που φέρουν τα υποβρύχια και ότι αυτό θα συμβεί μόνο στην περίπτωση πολέμου. Όπως αναφέρουν στρατιωτικοί αναλυτές τα Ισραηλινά υποβρύχια είναι εξοπλισμένα βλήματα τύπου cruise που μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση 1500 χλμ.
Όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν ανησυχήσει την αμερικανική κυβέρνηση που στη παρούσα φάση παρουσιάζεται να μην επιθυμεί στρατιωτική κλιμάκωση. Μάλιστα, ο αμερικανός αρχηγός του μικτού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Martin Dempsey, πρόκειται να επισκεφτεί εκτάκτως το Ισραήλ, την ερχόμενη Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσει τις προθέσεις του Ισραήλ, αναφορικά με τι στάση προτίθεται να κρατήσει στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς θα συναντηθεί με το Benjamin Netanyahu, τον υπουργό Άμυνας Ehud Barak, τον αρχηγό των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Benny Gant.
Αν πιστεύσουμε τα όσα ισχυρίζονται τα ισραηλινά ΜΜΕ, η αποστολή του αμερικανού στρατιωτικού είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς πλήθος αντιθέσεων μεταξύ ΗΠΑ-Ισραηλ έχουν καταγραφεί από σοβαρούς αναλυτές:
.Ο Πρόεδρος Ομπάμα πιστεύει ότι είναι πρόωρο το πέρασμα από τις κυρώσεις κατά της κεντρικής τράπεζας του Ιράν στη στρατιωτική δράση. Χρειάζεται χρόνο για να πείσει περισσότερες κυβερνήσεις να τον υποστηρίξουν.
.Οι Ισραηλινοί ηγέτες, έχουν την υποψία ότι η κυβέρνηση Ομπάμα μπορεί να κωλυσιεργεί σκόπιμα με την ελπίδα να ενθαρρύνει το Ιράν να αρχίσει διαπραγματεύσεις και έτσι να αποφευχθεί μια στρατιωτική αναμέτρηση που το Ισραήλ θέλει, γιατί πιστεύει ότι το Ιράν θα εκμεταλλευθεί τη κατάσταση για να ολοκληρώσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.
.Η αμερικανική κυβέρνηση επιμένει ότι σε μια επίθεση στο Ιράν η ΗΠΑ πρέπει να έχουν το πάνω χέρι ίσως και χωρίς καμία ισραηλινή στρατιωτική εμπλοκή. Το Ισραήλ δεν συμφωνεί.
Οι Αμερικανοί φοβούνται μια αιφνιδιαστική στρατιωτική πρωτοβουλία του Ισραήλ και προσπαθούν με την αποστολή στρατευμάτων αλλά και εξελιγμένων αμυντικών συστημάτων να πείσουν την ηγεσία του ότι δεν πρόκειται να μείνει χωρίς προστασία. Υπάρχει όμως μεγάλη δυσπιστία και κυρίως υπάρχει τελείως διαφορετική "ανάγνωση" των εξελίξεων με το Ιράν.
Η λαϊκή ρήση «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» πιστεύουμε ότι αναπαριστά την αμερικανική πολιτική. Παρά το γεγονός ότι εφημερίδα Wall Street Journal φιλοξενεί απόψεις αξιωματούχων οι οποίες όλες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η Ουάσιγκτον έχει αυξήσει τις προετοιμασίες της για μια πιθανή επίθεση στο Ιράν, ενώ έχει αυξήσει και το επίπεδο ετοιμότητας πολλών βάσεων που διατηρεί στη Μέση Ανατολή σε περίπτωση αντιποίνων από το Ιράν, οι ΗΠΑ μάλλον επιδιώκουν να μην εξελιχθεί η κρίση σε πολεμική σύγκρουση. Εκτιμούν ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν, αλλά και οι δηλώσεις των ίδιων των Ιρανών που θεωρούν τις κυρώσεις εναντίον της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ως πράξη πολέμου, ότι η ιρανική οικονομία παρουσιάζει έντονα σημάδια κόπωσης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην ένταση των κυρώσεων αυτών, ούτως ώστε το Ιράν να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το πρόγραμμά του κατασκευής πυρηνικών όπλων.
Από την άλλη μεριά βρίσκεται το ιρανικό καθεστώς που δεν σταματά και αυτό με την σειρά του τις πολεμικές κινήσεις και τις απειλές. Τελευταίο επεισόδιο η επίθεση του Ιρανικού καθεστώτος προς τις χώρες του Περσικού Κόλπου, με την προειδοποίηση να μην αυξήσουν την ημερήσια παραγωγή τους σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων των χωρών της Δύσης σε βάρος των πετρελαϊκών εξαγωγών του Ιράν έστειλε η ηγεσία της χώρας.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ιράν στον ΟΠΕΚ Μοχαμάντ Αλί Χατιμπί «Αν οι πετρελαϊκές χώρες του Περσικού Κόλπου δώσουν το πράσινο φως για να αντικατασταθεί με δικό τους το ιρανικό πετρέλαιο σε περίπτωση κυρώσεων, θα είναι οι βασικοί υπεύθυνοι αυτών που θα συμβούν. Αν οι γείτονές μας στο νότο χρησιμοποιήσουν την παραγωγική τους ικανότητα τους για να αντικαταστήσουν με δικό τους το πετρέλαιό μας και συνεργαστούν με τις τυχοδιωκτικές χώρες, θα είναι υπεύθυνοι για τα γεγονότα που θα σημειωθούν και η κίνησή τους αυτή δεν θα είναι φιλική».
Η Σαουδική Αραβία είναι τουλάχιστον μια από τις χώρες που θα αναλάμβανε να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων στο Ιράν.
Παράλληλα, σκληραίνει τη στάση του Ιράν αναφορικά με τον αποκλεισμό των στενών του Χορμούζ. Ο υπαρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αντιστράτηγος Massoud Jazayeri δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν το Ιράν εάν το τελευταίο αποφασίσει να κλείσει ντα στενά του Χορμούζ. «Ανεξάρτητα από τις επιχειρήσεις που έχουν πράξει στο παρελθόν και την προπαγάνδα τους οι ΗΠΑ είναι ανίκανες να αντιμετωπίσουν το Ιράν σε μια σειρά από πεδία επιχειρήσεων, μεταξύ αυτών και στον πιθανό σχεδιασμό μας να αποκλείσουμε τα στενά» δήλωσε ο Ιρανός αντιστράτηγος.
Στεκόμαστε ενάντια σε κάθε επίθεση και ιμπεριαλιστική επέμβαση, στην οποία οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως οι βάσεις της Κρήτης θα είχαν σοβαρό λόγο. Απαιτούμε την άμεση απαγόρευση της πυρηνικής ενέργειας και των πυρηνικών όπλων. Η ανατροπή της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι άμεσος όρος για το σταμάτημα της κοινωνικής λεηλασίας και το μπλοκάρισμα των πολεμικών τυχοδιωκτισμών της ελληνικής άρχουσας τάξης.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
diktiospartakos.blogspopt.com