tromaktiko: Η τελευταία λέξους… της μόδας

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Η τελευταία λέξους… της μόδας



Το πείραμα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον, αφού τέσσερις σχεδιαστές μόδας βρέθηκαν αντιμέτωποι με 2.000 εξαρτήματα μιας αποσυναρμολογημένης Lexus CT 200h.
Η πρόκληση ήταν να εμπνευστούν από τα εξαρτήματα του υβριδικού αυτοκινήτου και να σχεδιάσουν γυναικεία αξεσουάρ με άποψη και ξεχωριστό στιλ. Οι σχεδιαστές δέχθηκαν την πρόκληση, άφησαν τη φαντασία τους να οργιάσει και το άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα θα φιλοξενηθεί στο πρώτο τεύχος της «Vogue» του 2012.

Η πρωτότυπη καμπάνια έχει στόχο να δείξει την αέναη λειτουργία των αντικειμένων που μπορούν να ανακυκλωθούν παρατείνοντας συνεχώς τον κύκλο της ζωής τους. Να δείξει ότι κανένα αντικείμενο δεν είναι προορισμένο για μια και μόνο χρήση, εάν υπάρχει, βέβαια, πολιτική για την επαναχρησιμοποίηση του, αφού η φαντασία έτσι κι αλλιώς περισσεύει. Έτσι το νέο μοντέλο της Lexus που, όπως λένε οι κατασκευαστές του, είναι κατά 90% ανακυκλώσιμο, μετατράπηκε σε εκκεντρικά γυαλιά ηλίου, εντυπωσιακά κολιέ, βραχιόλια, κομψά παπούτσια και ρούχα από υλικά που βρίσκονται κάτω από το καπό της μηχανής ή στο σαλόνι του αυτοκινήτου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι επιλογές των σχεδιαστών όσον αφορά στα εξαρτήματα με τα οποία πειραματίστηκαν. Έτσι ο σχεδιαστής .Ιοήη Ρθίποκ δημιούργησε ένα σύνολο που αποτελείται από μια κομψή καμπαρντίνα και σορτς, τα οποία έχουν φτιαχτεί από ηχομονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται στο αυτοκίνητο, από πατάκια επίσης από τη Lexus, καλωδιώσεις και μέρη από τα δερμάτινα καθίσματα.

Από το δερμάτινο υποβραχιόνιο του καθίσματος εμπνεύστηκε ο Alejandro Ingelmo για να φτιάξει τα παπούτσια που ονόμασε Luna και τα οποία ολοκληρώθηκαν με τη χρήση πλαστικού διαφανούς σωλήνα.

0 Eddie Borgo πειραματίστηκε με κολιέ και βραχιόλια χρησιμοποιώντας ανυψωτές βαλβίδων, ρουλεμάν και σφιγκτήρες σωλήνων, ενώ ο Moss Lipow για την πραγματικά εκκεντρική πρότασή του για γυαλιά ηλίου ή καλύτερα ολόκληρο αντηλιακό σύστημα που μπορεί να φορεθεί μόνο σε πασαρέλα ή σε στούντιο φωτογράφησης, χρησιμοποίησε τη μίζα, εξαρτήματα από την εξάτμιση και τσιμούχες.

Οι καλλιτέχνες πειραματίζονται συχνά με εξαρτήματα παροπλισμένων αυτοκινήτων, δημιουργώντας κυρίως μεταλλικά γλυπτά. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που τα ρουλεμάν, τα πατάκια και το ηχομονωτικό υλικό χρησιμοποιήθηκαν για δημιουργίες haut couture.

http://topontiki.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!